Propovjednik savjetovao opalite dijete ako sluša ‘muziku opasnu za dušu’

  1445

  Televangelist je pojam koji je smišljen u Americi, a označava kršćanske svećenike koji puno vremena provode propovjedajući na televiziji. Pat Robertson jedan je od popularnijih u svojoj profesiji.

  Iako to kod nas nije popularno, u Americi se propovjedanje putem medija i raznih talk-show emisija odvija od same pojave televizijskih, a prije toga i radio prijemnika.Jedna od najdugovječnijih televizijskih emisija TV kuće NBC koja se emitira od 1960-ih, “700 Club”, jedan je od primjera televizijske evangelizacije, a njen voditelj Pat Robertson, rođen 1930., jedan je od takvih propovjednika.

  Upit gledateljice te emisije glasio je ovako: “Moj sin ima 11 godina i nedavno je počeo slušati muziku koja govori o ‘zvijeri iznutra’ i ‘zarazi u ljudima’, i gotovo sam odustala od toga da ga dalje odgajam. Konstantno je zločest i neprijatan prema nama i brinem se za njegovu dušu. Neću odustati i znam da će mi Gospodin pomoći spasiti ga, ali što mogu napraviti da ga učinim dragom osobom i slatkim malim dječakom koji mi toliko nedostaje?”

  Muziku podržava

  Robertson, inače otac četvero djece, izjavio je između ostalog: “Ne škodi malo zveknuti 11-godišnjaka i reći mu: ‘Gledaj mali, ja sam ti roditelj i ti se moraš uzorno ponašati. Nećeš slušati to smeće u mojoj kući. Ako budeš razbit ću ti te ploče, CD-e ili što već, Ipodove“.

  Cijela bizarnost ovog slučaja zapravo je tužna i svako nasilje, pogotovo nad djecom, je za osudu. Nadamo se kako niti jedan roditelj neće poslušati savjet ovog propovjednika već razmisliti svojom glavom.

  Muziku podržava