Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka do sljedećeg vikenda. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Dekmantel Selectors – Tisno, 22.8.-26.8.

foto: Facebook (Dekmantel)

Treba vam odlična lokacija, ali mali festival? Tu je Dekmantel Selectors na kojem će ove godine oko 2.000 posjetitelja zabavljati mnoštvo DJ-a. Samo neki od njih su Tiago, Andy Votel, DJ Marcelle, Ben UFO, Victor De Roo, Sacha Mambo, mad miran, Fenna Fiction i mnogi drugi. Više detalja o ovogodišnjem izdanju pronađi na službenoj stranici festivala.

2Špancirfest – Varaždin, 23.8.-1.9.

foto: Facebook

Za dostojno opraštanje od mjeseca kolovoza već tradicionalno u Varaždinu nas čeka jedan od najraznolikijih hrvatskih festivala. Čeka vas čak 40 koncerata na četiri pozornice, uz mnoštvo predstava, sadržaja umjetničkog karaktera i programa za djecu po raznim lokacijama. Neka od imena koja ove godine nastupaju su Božo Vrećo, The Frajle, Gypsy Kings by Baliardo, Dzambo Agusevi Orchestra, Krankšvester, Vojko V, Rambo Amadeus, Gustafi, Goran Bare i Majke, Elemental, Meritas, Jonathan, Adastra, High 5, Jam Ritual, Jed Becker’s Group i Elvis Stanić, Neki to vole vruće, Detour, Kandžija, ABOP, Mayales, Silente… Više informacija potraži na službenoj stranici festivala.

3Kamičak Etno Festival – Tvrđava Kamičak, Sinj, 23.8. i 24.8.

Izvor: Facebook

Drugo izdanje Kamičak Etno Festivala u srce Dalmatinske zagore dovodi izvođače sa svih krajeva svijeta. Prve večeri, 23.8., stiže argentinski duet Turica Doncel, zatim makedonski sastav Perija i beogradski sastav Naked. Drugi dan, 24.8., nastupaju naše domaće snage Ogenj i Kazan, ali i Patrick Walker Trio s ritmovima tradicionalne irske glazbe. Ulaz je besplatan.

4Festival hrvatskih kantautorica – Scena Amadeo, Zagreb, 24.8. i 25.8.

foto: Press

Ovoga vikenda, 24. i 25. kolovoza, u Zagrebu vas čeka dvodnevno slavlje kojim će se obilježiti nezaobilazno jaka prisutnost žena na domaćoj glazbenoj sceni u posljednjih deset godina. Glavni glazbeni program festivala čine nastupi Barbare Munjas, Nine Romić, Luce, Ivane Picek, Aklee Neon i Sare Renar, a popratni program začiniti će Tribina “Žene na nezavisnoj (kant)autorskoj sceni”.

5Hartera Revisited – Hartera (bivša tvornica papira), Rijeka, 24.8.

Na lokaciji bivše riječke Tvornice papira, 24. kolovoza, minutu prije ponoći, očekuje te Hartera Revisited party, elektronički glazbeni povratak u Harteru. Sprema se devet DJ nastupa na dva floora: Dr. Rubinstein, Elena Colombi, Joma Maja, Bronski, DJ Marko Vukovic, Igorritza, Life4Funk, Boo Dale i Kasja. Treći “chill” floor preuzet će Kino Katarina sa svojom selekcijom art filmova. Više informacija potraži na Facebook eventu.

Ulaznice: Eventim

6Croatia Bike Week – Vallelunga, Pula, 26.8.-1.9.

I za bajkere u narednom tjednu ima kvalitetnog sadržaja. U Puli će jedan od najposjećenijih ljetnih rock&ride festivala, Croatia Bike Week, proslaviti 25 godina. Ove godine nastupaju Let3, Kojoti, Animal Drive, Crno perje, Night Express, Kleopetrol, Čuvari svirala… Samo dio onoga što možete očekivati su jubilarna fotografija s tisućama bajkera ispred Arene, roštilj od čak 6 metara, rock koncerti i najveći prodajni sajam moto&rock opreme. Za one koji dođu motociklom kampiranje i ulaz su besplatni.

7Dimensions Festival – Fort Punta Christo, Štinjan, 28.8.-1.9.

foto: Press

Dimensions, jedan od najcjenjenijih festivala elektroničke glazbe u Europi, ove godine će se održati između 28. kolovoza i 1. rujna, što će ujedno biti i već najavljeni oproštaj od tvrđave Punta Christo nakon osam godina. Koncert otvorenja u Areni održat će se 28. kolovoza s nastupima Andersona .Paaka, Jeffa Millsa & Tonyja Allena, Objekt (live) i Hunee, dok su neka od potvrđenih imena na Tvrđavi Larry Heard aka Mr Fingers Live, Peggy Gou, Nina Kraviz, Paula Temple, Joy Orbison, Gilles Peterson, Call Super, Zip, Mr Scruff, Andrew Weatherall, Craig Richards, Petar Dundov, Ilija Rudman, Jan Kinčl & Regis Kattie… Kompletan program potraži u našoj sveobuhvatnoj najavi.

Ulaznice: Muzika.hr FanClubEntrio