Preminuo producent albuma “Smash” The Offspringa, Thom Wilson

Avatar
526

Više od mjesec dana nakon smrti Thoma Wilsona (8. veljače) izdavačka kuća Epitaph izašla je u javnost s objavom za medije.

Wilson je producirao od ’70-ih do ranih 2000-ih godina, radeći pretežito na punk pločama. Najpoznatiji je po albumu “Smash” grupe The Offspring koja je jedna od najpoznatijih i najprodavanijih punk-rock ploča ikad, a prošle godine navršila je 20 godina.

Kad je Thom izjavio kako će “Smash” biti najprodavanije izadnje za Epitaph Records i premašiti brojku od 150.000 prodanih primjeraka mislili su da je lud – “Smash” je prodan u preko 6 milijuna primjeraka samo u Americi.

Muziku podržava

Brett Gurewitz, direktor Epitaph Recordsa i član benda Bad Religion izjavio je slijedeće: “’82., kad sam tek započinjao svoj put, Thom Wilson je bio uzor cijeloj sceni. Bio je profić koji je volio punk i bio je voljan primiti klince pod svoje krilo i pomoći im da zvuče sjajno. Tom je bio prijatelj, učitelj i izvrstan producent”.

Thom, inače Tom, dodao je ‘h’ u ime jer su ga znali zamjeniti s Tomom Wilsonom, producentom koji je snimao s Bobom Dylanom.

Neki od izvođača s kojima je Thom snimao su i TSOL, Social Distortion, The Adolescents, Dead Kennedys, Iggy Pop, The Aquabats i The Bouncing Souls, a radio je i s Ringom Starrom i Barbrom Streisand.

O detaljima njegove smrti nema nikakvih navoda.

In Memoriam

Muziku podržava