Preminuo koautor hita “Oh, Pretty Woman”

Muzika.hr
731

Bill Dees, uspješni američki kantautor najviše poznat po suradnji s Royem Orbisonom, preminuo je u Mountain Homeu, malom gradu na sjeveru američke savezne države Arkansas u srijedu 24. listopada.

Točan uzrok smrti još je nepoznat.Pravim imenom William Dees i rođen 24. siječnja 1939. u Borgeru (Teksas), karijeru je započeo kao gitarist i vokalist u bendu The Five Bops da bi se kasnije preselio u Nashville te tamo ostvario vrlo uspješnu suradnju s Royem Orbisonom – producirao je klasike “Oh, Pretty Woman” i “It’s Over” te kao koautor dao svoj obol na svim pjesmama soundtracka filma mu “The Fastest Guitar Alive” iz 1967. godine.

Osim s Orbisonom također je ostvario uspješne suradnje sa Johnnyem Cashom, Lorettom Lynn, Skeeterom Davisom, Glenom Campbellom, Billyem Joeom Royalom, Frankom Ifieldom, Markom Dinningom i Geneom Pitneyem.

2002. objavio je vlastiti solo album, naziva “Saturday Night At The Movies” sačinjen od pjesama koje je ranije otpjevao Orbison na kojima je radio ili skupa s njim ili sam.

Muziku podržava