Preminuo Grant McLennan iz The Go-Betweens

Avatar
1781

Grant McLennan, suosnivač i pjevač australske legendarne indie grupe The Go-Betweens, premiuo je u subotu, 6. svibnja, u svome domu u Brisbane u 48. godini života. McLennan je umro u snu, a uzrok smrti još nije poznat.

Robert Forster i Grant McLennan zajedno su osnovali grupu The Go-Betweens 1977., na temelju zajedničke ljubavi prema popu, folk-rocku te bendovima kao što su Television i The Velvet Underground. Bend je izdao šest albuma prije nego što su se raspali 1989. The Go-Betweens su, inače, bili odlično prihvaćeni od strane kritike, ali je publika prema njima ostala prilično indiferentna.

U devedesetima je McLennan izdao četri solo albuma, a s Forsterom je ponovno surađivao početkom ovog milenija, posljedica čega su bila tri nova studijska albuma The Go-Betweensa, uključujući i “Oceans Apart” iz 2005.

McLennan je oduvijek smatran onim više ‘pop’ orijentiranim članom The Go-Betweensa, a njegove pjesme su vrlo često krasile melankolija i samoća, osobito prepoznatljive u pjesmama kao što su “Cattle And Cane” (koja je proglašena jednom od 10 najboljih australskih pjesama svih vremena) i “Dusty In Here“, koju je napisao za svog pokojnog oca.

Muziku podržava