Predstavljene 37. Osorske glazbene večeri

Muzika.hr
505

Od 20. srpnja do 28. kolovoza u Osoru na otoku Malom Lošinju održavaju se 37. Osorske glazbene večeri, prvi i jedini hrvatski festival klasične glazbe na otoku.

Ovogodišnji festival sastoji se od 17 koncerata, a osim renomiranih imena klasične glazbe, nastupit će i mladi, talentirani glazbenici koji su ujedno i dobitnici prestižnih nagrada klasične glazbe u Hrvatskoj.

U tri večeri bit će izvedena Osorska trilogija Borisa Papandopuloa i Berislava Šipuša. Ove godine programski će se obilježiti 20. obljetnica smrti Brune Bjelinskoga. U segmentu praizvedbi očekuje se pet novih djela, od najstarijeg Miroslava Miletića do najmlađeg Dubravka Palanovića. Djelo Davorina Kempfa doživjet će hrvatsku praizvedbu u interpretaciji puhačkog trija Milka Pravdića.

Muziku podržava

Festival će ugostiti i inozemne goste poput Komornog gudačkog orkestra Slovenske filharmonije i Gudačkog kvarteta Fondacije veronske Arene, a Osorske glazbene večeri dobile su i dva ambasadora festivala – violončelisticu Moniku Leskovar i udaraljkaša Filipa Merčepa.

Detaljan program festivala možete pogledati na Osorskeveceri.org.

Muziku podržava