Predstavljen 8. Jazz Ex Tempore

Muzika.hr
489

Udruga Liburnia Jazz najavljuje 8. izdanje projekta Jazz Ex Tempore koji će se održati od 22. do 26. listopada u Opatiji.

Projekt Jazz Ex Tempore do danas je okupio preko 30 umjetnika iz 20 zemalja svijeta koji su tijekom boravka u Opatiji održali oko 25 otvorenih radionica, a djela nastala tijekom Projekta osvojila su tri Porina za jazz glazbu i predstavljena su na koncertnim turnejama u Hrvatskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Italiji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Dugogodišnji umjetnički voditelj projekta Elvis Stanić ove je godine okupio umjetnike iz Kostarike/SAD-a (Luis Bonnilla), Italije (Adriana Vasques), Bosne i Hercegovine (Amar Češljar) i Srbije (Vladimir Samardžić).

Muziku podržava

Budući da su svi redom vrsni poznavatelji kako vlastite tradicionalne glazbe, tako i modernih glazbenih kretanja, njihov će zadatak biti istraživati kako našu tradicionalnu glazbu tako i glazbenu baštinu ostalih zemalja koje sudjeluju u Projektu.

I ove godine će gostujući glazbenici održati radionice, tzv. otvorene jazz talk-ove posvećene glazbenoj tradiciji, odnosno vlastitom glazbenom putu i osobnim iskustvima.

Radionice (od 23. do 25. 10.) održavat će se u opatijskoj Vili Antonio od 20 h, a završni koncert bit će u Vili Angiolini 26. 10. s početkom u 21 h. Ulaznice za završni koncert mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 50 kuna, dok je sudjelovanje na radionicama slobodno i potpuno besplatno.

23.10. – Luis Bonilla Kako voditi uspješan band – Band coaching
24.10. – Adriana Vasques Vokalize – Glas kao instrument
25.10. – Amar Češljar Kako svirati (a ne lupati) bubanj

Muziku podržava