Predstava “Priroda i društvo” uz autorske zvijezde od 5. ožujka u ZKM-u

Promo članak
483

Predstava ‘‘Priroda i društvo”, kazališno djelo redateljice Nore Krstulović i kolektiva SKROZ imati će premijeru u subotu 5. ožujka u Zagrebačkom Kazalištu Mladih.

Predstava će biti zanimljiva posebno mladoj publici.

Uz originalne autorske skladbe Vedrana Peternela, Dušana Duce Vranića i glumačkog ansambla – Edvin Liverić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Zoran Čubrilo, Mia Biondić i Anđela Ramljak predstava na svjež i originalan način propituje položaj intelektualnog vlasništva i autora u doba digitalne tehnologije, streaminga i torrenta.

Dodatni ‘začin’ predstavi bit će i gostovanje poznatih autora i drugih kreativaca u njoj. Tako će na subotnjoj premijeri ansambl ugostiti Damira Urbana, a kroz predstave tijekom ožujka u uloge ‘gostujućih zvijezda’ uskaču Luka Bulić, Ante Cash, Prlja (Let3), Sara Renar, IvaneSky & MrLee, Kandžija i Remi (Elemental).

Muziku podržava

Sudjelovanje ovih glazbenika odličan je način za približavanje važnosti autorskog rada i njegove zaštite mladoj publici. Jer Internet hrani našu glad za novim ali otvara i pitanja: što je napredak tehnologije s vremenom donio autorima, a što onima koji uživaju u njihovim djelima? Kako su se kroz povijest mijenjala prava jednih i obveze drugih, a kako s njima stojimo danas? Jesmo li u svakodnevnoj potrazi za novim sadržajima svjesni zamki pojedinaca ili kompanija koje profitiraju na račun kreativaca, autora djela, ne dijeleći s njima ništa ili ostavljajući im tek mrvice?

Dojmove o predstavi možete podijeliti (i tijekom predstave) na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram koristeći #prirodaidruštvo.

Više o predstavi i ansamblu potražite na stranicama ZKM-a.

Muziku podržava