Posjetiteljica Rockmarka napisala koncertni osvrt na nastup Voland Le Mata

Muzika.hr
631

I nakon sedam sezona kreiranja ovog programa, još uvijek postoje stvari koje nas ugodno iznenade – i dogode nam se po prvi put. Tako smo po prvi put dobili koncertni izvještaj napisan od strane posjetiteljice akusticiranja u Rockmarku!

U utorak, 10. siječnja Voland Le Mat nas je svojim akusticiranjem začarao u prepunom Rockmarku i na otprilike sat vremena u potpunosti odvojio od stvarnog svijeta. Ubrzo nakon njegovog nastupa, prišla nam je draga Jasna – još uvijek pod dojmom svirke upitala može li napisati svoje dojmove s koncerta. Skromno je rekla “kako nije novinar, niti piše za medije, već za ljubav svoje duše”.

Skromno smo pristali te nam je u inbox stigao osvrt koji smo odlučili podijeliti sa svima vama – glasno i jasno. Hvala Jasni na divnim riječima – i našem prvom koncertnom osvrtu od strane posjetitelja akusticiranja!

Muziku podržava

“Još jedna hladna večer u mom gradu, tiha i prazna, bez puno ljudi, ne donosi nešto posebno za ugrijati dušu. No, put pod noge vodi do Rockmarka i Berislavićeve, neki tajni ushit već titra u meni, korak je brz, osmijeh skriven u kutu usana već čeka, a duša spremna otvoriti se prvim akordima genijalne akustične svirke koja me čeka.

I tu smo svi, u toplom domu našeg Rockmarka, stisnuti zajedno, u intimnoj atmosferi, s nekim sretnim pogledima otvaramo svoj svijet toj iskonskoj Ljepoti Univerzuma, nazvanoj Voland Le Mat. Opojan, nježan, moćan, topao i iskren vokal ulazi u svaku poru tvoga bića, tijelo se lagano daje ritmu gitara i ne možeš više dalje a da ne zatvoriš oči i prepustiš cijelog sebe da te nosi.

Divno je bilo biti samo tu, sada i ovdje, na trenutke i minute bili smo samo mi, svijet za sebe, i da ništa drugo nije postojalo. Genijalnost, talent, ljepota, smisao, lakoća, zahvalnost. I tu leži sva ljepota večerašnje svirke. Bila je poput nekog poklona kojeg smo dobili, poput dara izvučenog iz rukava, neočekivanog, a tako slatkog, onog što ti osmijeh stavlja na lice dječje i spontano…

Mislim da je malo reći Hvala dragi Voland Le Mat. Pa eto pišem ovaj osvrt možda da Vam pruži više od te riječi. Na završetku i odlasku mogu samo reći “Stvarno nije fer što odlaziš tek tako.” Pa s osmijehom i punom dušom čekam neki novi dolazak i svirku ovog genijalnog benda.”

Autorica teksta: Jasna Đogić

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava