Porto Morto akustično u Rockmarku

1003

Na novom izdanju Akustike u Rockmarku, u utorak 21. veljače, imat ćemo priliku ugostiti zagrebački rock bend Porto Morto.

Momcima će ovo biti prvi nastup na malenoj drvenoj pozornici glazbene knjižare, a u akustičnom izdanju će se predstaviti u četveročlanoj postavi.Njihova glazbena priča traje već nekoliko godina, a u potpunosti prenosimo riječi kojima su je oni opisali: “Na obalama Ribnjaka i proplancima Gračana sunčali se Roko i Matija uz svoju dugogodišnju suradnju kroz mnoge bendove. Prilikom doseljenja u Gračane Roko upoznaje lokalnog sexija po imenu Martin. Nakon desetominutnog poznanstva odlaze kod Roka na Džem i ubrzo Roko i Matija nakon duge potrage za pjevačem dolaze do ideje da osnuju bend s Martinom.

Uskoro se iz magle pojavljuje basist, a to je mladi bosonogi Marin bez ikakvih emocija, te svi skupa pronalaze zajednički glazbeni kozmos. Dolazi do turbulencija i to kakvih! Totalni prekret smjera i pozicija, totalni Martin i Marin odlaze. Roko ide na bas i za mikrofon, Matija ostaje na gitari. Ipak, Martin se vraća ponovno u priču – sjeda za ritam gitaru i bek vokal, s pokojim lid vokal ispadom.”

Muziku podržava

Iako su još uvijek u potrazi za bubnjarom, na svirci u Rockmarku pripomoći će im bubnjar Spremišta – Maxi Perić. Roko će zasvirati kontrabas i zapjevati, Martin sa sobom donosi akustičnu gitaru, dok će Matija osim na akustičnoj gitari, zasvirati i na mandolini. Zanimljivo, zar ne?

Početak akustične svirke uz Porto Morto je u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Porto Morto – web | Facebook | YouTube

Akustika @ Rockmark – Facebook | Twitter | akustika@rockmark.hr

(Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba
ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se
sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju
temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne
glazbe)

Muziku podržava
Stisni