Počelo je glasanje za natječaj Rototom Sunsplash

938

13. Rototom Sunsplash festival, najveći italijanski reggae festival i jedan od najvećih reggae festivala u Europi, ove će se godine održati od 7. do 15. srpnja u Osoppu kod Udina. Rototom Sunsplash u suradnji s Rock Vibe (Slovenija), Planet-x-music (Njemačka) i Asociacion Cultural Reggae (Španjolska) već drugi put raspisuje natječaj za reggae grupe iz svih država Europe, koji traje do 30. travnja.

Prijavit se mogu grupe čiji članovi (odnosno bar pola članova) koji imaju stalno prebivalište u jednoj od europskih zemalja ili već duže vrijeme žive i u jednoj od navedenih zemalja stvaraju reggae glazbu ili tradicionalni jamajkanski ska, raggamuffin, dancehall, afro-reggae, samba-reggae i hip hop-ragga, odnosno dub.

Glasovanje (na stranici: www.rototomsunsplash.com) traje do 30. travnja 2006, a svatko može glasati za više grupa. Pored slušanja dviju pjesama svake grupe, možete pročitati i kraće predstavljanje, te pogledati fotografije grupe.

Muziku podržava

Svih deset pobjednika dobiti mogućnost finalnog nastupa na Showcase bini festivala Rototom Sunsplash 2006. Pobjednici natječaja na dan nastupa bit će posluženi cateringom i večerom, a svi članovi grupe dobiti će besplatne ulaznice za sve dane festivala ujedno s kampiranjem.

Dvije grupe koje će izabrati publika na festivalu nastupit će na glavnoj pozornici Rototom Sunsplash festivala u subotu, 8. srpnja 2006. Grupe će primiti nagradu za pokriće putnih troškova u iznosu od 500 eura i druge pogodnosti

Muziku podržava