PlayKontrol – 100% kontrola emitiranja na radiju i TV-u

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1660

Domaća tvrtka Informacija izradila je sustav PlayKontrol, tehnološko rješenje koje omogućava praćenje svih medijskih objava na radiju i televiziji pogodno za praćenje reprodukcije bilo koje vrste zapisa u tim medijima.

Oglašivači, marketinške agencije, nadležne državne institucije, te autori, izvođači i nakladnici pjesama mogu pomoću sustava PlayKontrol pratiti sva emitiranja pojedinih reklama ili vlastitih autorskih djela na neograničenom broju radijskih postaja u Hrvatskoj i regiji.

Pomoću PlayKontrola, svi oni mogu dobiti detaljne izvještaje o broju emitiranja pojedinog reklamnog spota ili pjesme, te potom te neovisne podatke mogu usporediti sa službenim izvješćima koja dobivaju iz drugih izvora, poput agencija koje se bave naplatom autorskih prava ili marketinških agencija.

Muziku podržava

PlayKontrol tako može prepoznati svaki pojedinačni zvučni zapis za koji je sustavu dan nalog da ga traži – pri čemu ga identificira sa stopostotnom točnošću, i to u realnom vremenu – te potom može zabilježiti u koje je vrijeme i na kojoj radijskoj postaji emitirani traženi zvučni zapis, stvarajući pritom detaljan izvještaj.

Uz PlayKontrol i nadležne regulatorne agencije mogu provjeriti pridržavaju li se svi elektronički mediji zakonom definiranih omjera sadržaja i propagandnih poruka u svojem programu, dok oglašivači dobivaju uvid i u marketinšku zastupljenost konkurencije na pojedinim postajama ili u odabranoj regiji pa prema tome mogu voditi i prilagođavati svoje kampanje. Informacije poput ovih dosad su bile nedostupne većini oglašivača.

“PlayKontrol koristi sofisticiran algoritam za prepoznavanje zvuka u kombinaciji sa snažnom hardverskom osnovom koja mu omogućava praćenje gotovo neograničenog broja radijskih postaja u Hrvatskoj, regiji ili svijetu, te pripremanje izvještaja o emitiranim zvučnim zapisima u realnom vremenu. Smatramo da će mnogi biti zainteresirani da dobiju neovisne, transparentne izvještaje o broju emitiranja svojih promotivnih spotova ili pak broju izvođenja svojih autorskih djela” izjavio je Daniel Mošmondor, direktor tvrtke Informacija.

Za korištenje sustava nije potreban nikakav poseban softver jer se PlayKontrol u cijelosti nalazi ‘u oblaku’, stoga je korisnicima potrebna jedino adresa elektroničke pošte. U ovom se trenutku PlayKontrol nalazi u testnom radu, prije komercijalnog predstavljanja koje uskoro slijedi. Oni koji žele isprobati mogućnosti ovog sustava mogu se javiti tvrtki Informacija.

Muziku podržava
Stisni