Phaneron s novom pjesmu u videu s Akustike

18

20170505-180808_220pxphaneronakustikavideo.jpg

Početkom veljače imali smo priliku po prvi put u sklopu Akustike ugostiti zagrebačku skupinu Phaneron, a oni su tada izveli novu pjesmu, koju predstavljamo kroz naš novi video.

Momci i djevojka su nam u našoj glazbenoj knjižari Rockmark kroz 40ak minuta svirke izveli nekolicinu do sada neobjavljenih pjesama, a jedna među njima bila je i “Drugo lice“, ulovljena i našom kamerom.

Muziku podržava

“Drugo lice je ‘funky’ stvar u kombinaciji s drugim glazbenim smjerovima, koje već slušamo, a nastala je s početnim funk-ritmom našeg gitariste Luke Letice Grgasa, temeljem kojeg je praktički formirana i cijela pjesma, uz naravno još određene dodatke basista Nikole Lugovića, bubnjara Davida Lipovca i drugog gitariste Hrvoja Ćurlina. Također trebamo spomenuti veliku pomoć naše Medarde Pack, koja je sa svojim saksom samo uljepšala cjelokupnu stvar i digla je na novi nivo…” otkrio nam je Stefan Nožica, frontmen skupina.

Nadovezujući se na način nastanka pjesme, Stefan nam je otkrio i njeno značenje: “Tekst je zapravo ‘…prikaz ‘druge osobe/lica’ u čovjeku, kojeg čovjek duboko skriva i miluje sve do trenutka kad napokon shvati da je zbog tog ‘lica’ izvana samo kopija, koja krivo djeluje, pa se poželi vratiti na taj početak, očistiti i shvatiti da je to što je i da ne mora tražiti nekog/nešto da mu to samo oduzmu”.

Saznali smo i kako su Phaneron trenutno u procesu studijskog snimanja ove pjesme, nakon čega se bacaju na snimanje pratećeg videospota. Dok čekamo studijsku snimku, “Drugo lice” je dostupna putem našeg YouTube kanala. Za audio-majstorije i ovaj je put zaslužan Antonino Šimić (Greenwood Studio), dok se video-detaljima bavio (super)Mario Dragičević.

Muziku podržava