Pad prodaje koncertnih ulaznica u Velikoj Britaniji

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1215

Glazbena industrija u Velikoj Britaniji zadobila je još jedan udarac. Naime, prodaja koncertnih ulaznica na tamošnjem tržištu pala je po prvi put u posljednjih 10 godina.

Iako se nastupi uživo ističu kao jedini način zarade u vremenu kada se fizički mediji jedva prodaju, a prodaja mp3-ca nije dovoljno snažna da bi zamijenila prodaju ploča i CD-ova, podaci ukazuju da je prošle godine počeo i pad prodaje koncertnih ulaznica, za čak 6,7 posto, prenio je list The Guardian.

Radi se o prvom padu u više od deset godina, a loše su prošli čak i koncerti nekih donedavno sigurnih aduta, velikih zvijezda poput Sir Paula McCartneya i grupe Bon Jovi.

Muziku podržava

Ipak, eksperti smatraju da je kriza samo privremena te da pred koncertima ne stoji katastrofalna budućnost kakva je zadesila sektor prodaje glazbenih medija.

Očekuje se da bi velike turneje grupa Take That i Kings Of Leon, kao i recentni uspjeh aktualnog uratka pjevačice Adele te uspjesi nadolazećih izdanja pjevačice Lady GaGe i grupe Coldplay vrlo brzo mogli popraviti prosjek.

U međuvremenu, nastavio se daljnji pad prodaje snimljene glazbe, za 11% u posljednjih godinu dana.

Muziku podržava
Stisni