Novo Svitanje unosi akustično božićno raspoloženje u Rockmark

766

Duh Adventa i blagdanskog raspoloženja obavio je ulice Zagreba, pa tako i knjižaru Rockmark. U predbožićnom raspoloženju u sklopu Akustike, u utorak 20. prosinca, predstavit će skupina Novo Svitanje.

Riječ je o duhovnoj pop-rock skupini, čiji članovi se već 20-ak godina bave duhovnom glazbom, a Novo Svitanje osnovano je 2003. godine. Iza sebe imaju niz samostalnih koncerata, festivalskih nastupa, kao i nekoliko studijskih albuma.Upravo su prošle godine objavili svoj peti studijski album, pod nazivom “Već se bliži vrijeme blago“, koji su promovirali na pozornici zagrebačkog kazališta Komedija, a koji donosi poznate adventske pjesme u novim aranžmanima – na poziv i pod pokroviteljstvom franjevaca konventualaca (fra Ivan Bradarić) članovi benda su ih izabrali i na svoj način obradili, kako sami kažu ‘U želji da se ponovno osvježi i aktualizira ovaj djelić glazbene baštine’.

Na albumu su skupljene najljepše hrvatske adventske pjesme od kojih je njih nekoliko poznato široj javnosti, dok su ostale, makar su i zabilježene u službenom crkvenom kantualu, na ovaj način ‘doslovno istrgunte iz zaborava’.

Muziku podržava

Nastupom u Rockmarku nastavljaju promociju aktualnog albuma, pa kako spomenute adventske pjesme zvuče u akustičnom obliku možete provjeriti na novom izdanju Akustike. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Akustika @ Rockmark – Facebook | Twitter | akustika@rockmark.hr

(Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba
ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se
sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju
temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne
glazbe)

Muziku podržava