Najveća produkcija ikad postavljena u Domu sportova

1645

U sklopu “First And Final Farewell Tour“, prve i zadnje oproštajne turneje – Phil Collins posjetit će našu metropolu u četvrtak 27. listopada. Collins se oprašta na veličanstven i spektakularan način, te u Hrvatsku dolazi s najvećom produkcijom i zahtjevima managementa koje Ledena dvorana Doma sporotva još nije vidjela! Sam Collins će u Zagreb stići na dan koncerta, a oprema i osoblje dan ranije.

Produkcija, koja će na mala vrata ući u Dom sportova dolazi u 11 velikih kamiona koji dovoze opremu koja će jedva stati na pozornicu. Bina je veličine 22x17m, te će njeno postavljanje i rastavljanje trajati dva dana. Rasvjeta, razglas i video sistem biti će obješeni 14 metara iznad bine, a ukupno teže 22 tone. Kako bi svi posjetitelji imali potpuni doživljaj koncerta, cijeli će događaj na veliki ekran prenositi čak 13 kamera.

Centralni dio showa je velika polukružna rotirajuća pozornica na kojoj će Collinsa pratiti ekipa od 10 vrhunskih glazbenika i 5 pratećih vokala. Cijelo osoblje, kojih je preko stotinu, stiže sa 4 autobusa i 6 privatnih vozila. U 11 kamiona nalazi se i kompletna kuhinja bez koje se ne kreće na turneju, s obzirom na veličinu projekta i broj ekipe koja se nalazi iza kulisa. Dolaze osobni kuhari, garderobjerke koje donose kompletnu garderobu, 9 managera, 2 računovođe…

Muziku podržava

Što se garderoba tiče, tu su zahtjevi i standardi jednako visoki. Promotor treba osigurati dvanaest garderoba, deset privatnih i dvije sobe za druženje – sve moraju biti vrhunski namještene, od standardnog zahtjeva za privatne wc-e, toplu i hladnu vodu pa do cateringa, tepiha, fotelja, trosjeda, stolova… Uz njihovo osoblje u Zagrebu će ih čekati 50 radnika, koji će im pomoći pri iskrcavanju i urkcavanju sve te silne opreme. Organizator mora osigurati još puno pomoćnog osoblja od pomoćnika u kuhinji do jedne osobe za peglanje.

Jedna od zanimljivosti je da u svim garderobama, u cijeloj dvorani i svim vozilima koja će ih prevoziti obavezo mora biti dozvoljeno pušenje i ako postoje detektori dima u garderobama i ostalim prostorijama oni moraju biti ugašeni ili uklonjeni. Pošto, uglavnom, svi putuju s djecom, jedna velika prostorija mora biti osigurana za dječji vrtić, u kojem mora biti smješten veliki televizor i video s crtićima.

Za podršku takvog događaja napajanje strujom iz Doma sportova neće biti dovoljno, pa promotor mora osigurati dodatne izvore – dva najjača agregata u Hrvatskoj, kako bi silnu opremu opskrbili dovoljnom količinom električne energije.

Kako bi već sljedeći dan stigao na drugi koncert turneje, Phil Collins ima čak dvije takve velike ‘ekipe’ – znači sve duplo od ljudstva, stagea, lighta, razglasa. Dok nastupaju u Budimpešti u srijedu, ta druga ekipa već slaže postrojenje u Zagrebu.

Ne propustite najveći produkcijski zahvat koji je Zagreb ikada vidio i naravno fenomenalan koncert Phila Collinsa.

Cijena ulaznice iznosi 300 kuna do 20. listopada, a od 21. listopada cijena ulaznice iznosit će 350 kuna. Ulaznice se pretprodaji mogu naći u sustavu Eventima (link na www.muzika.hr – Kupovina ulaznica), te na slijedećim pretprodajnim mjestima:
ZAGREB: Generalturist (Ilica 1, Praška 5), Integral pothodnik, Plug & Play (Savska 9), Show Shop (Ilica 14), Dallas Music Shop (Tkalčićeva 7), Kompas (Gajeva 6, N.Š. Zrinskog 14), Aquarius CD Shop (Varšavska 5), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7), Profil Megastore (Bogovićeva 7), Free Bird CD Shop (Tratinska 50)
SPLIT: Generalturist (Obala Lazareta 3), Panturist (Obala Kneza Branimira 8)
OSIJEK: Generalturist (Kapucinska 39), Panturist (Kapucinska 19)
VARAŽDIN: Generalturist (Trg Kralja Tomislava 7)
RIJEKA: Generalturist (Trg 128. Brigade HV 8), RI-AK Tours (Verdieva 6), Autotrans (Riva 22)
PULA: Generalturist (Cararrina 4), Activa Travel, Last Minute

Muziku podržava