U proteklih nekoliko godina događaju se zanimljive suradnje između izvođača koje ni u najluđim snovima nitko ne bi spojio. Prelazak iz žanra u žanr u zadnje vrijeme postao je najnoviji krik glazbene mode. Najčešće je riječ o turbo folku koji se spaja s rap scenom. Ponekad nam te suradnje poprilično dobro zvuče, dok neke jednostavno ne možemo “prožvakati” ni shvatiti. Jesu li u pitanju novci i klikovi na YouTubeu ili pak nešto drugo, to ostavljamo vama da prosudite sami.

Mi smo se potrudili izdvojiti šest najluđih suradnji unazad nekoliko godina i top komentare s YouTubea. Bilo je teško, ima ih stvarno maestralnih.

Mimi Mercedez feat. Stoja – “Svet Se Vrti Oko Nas”

Muziku podržava

Kada pomislimo da smo sve već čuli i da su se ipak ove čudne folk hip-hop kombinacije smirile na neko vrijeme, na svijet izađe “Svet Se Vrti Oko Nas” i ponovno se moramo naviknuti na ovu sedmu vrstu umjetnosti. Beogradska reperica Mimi Mercedez čiji hitovi na YouTubeu su toliko poznati da prelaze i preko 12 milijuna pogleda, u novoj pjesmi ugostila je folk pjevačicu Stoju te predstavila novi spot i singl “Svet Se Vrti Oko Nas”. Možda smo ti sada s ovom vijesti pokvarili dan, možda smo ti ga i uljepšali s ovim moderno – futurističkim spotom, možda su Mimi i Stoja “centar sveta”, tko će ga znat, kruha i igara i vidimo se na trendingu.

🔥Top YouTube komentar: “Stoja i buksna koja joj stiže na autiću vrhunac spota.”

Best feat. Krešo Bengalka – “Kilometri”

Sjećamo se dobro kada je splitski prvak tvrdog đira izbacio prvijenac “Finale”. U kratkom periodu karijera mu je nakon Kiše metaka, Kreše i Žuvija krenula prema velikom usponu, spotovi su mu u roku od pola godine imali više od milijun klikova, počele su oklade hoće li Krešo ikada trepnuti u njima. Onda se dogodilo nešto poprilično čudno. Na trenutak se sve nešto oko Kreše omekšalo, pristao je gostovati u pjesmi i spotu “Kilometri” grupe Best. Sigurno se pitaš i dan danas tko je Best i zašto se ovo dogodilo? Pokušavamo odgovoriti na pitanje, ali nemamo ni mi pojma tko je Best. Molili bi te Krešo ako se nađeš ponovno u ovakvoj situaciji, daj nam neki signal, “trepni dva puta ako su te oteli” vrlo rado ćemo te spasiti.

🔥Top YouTube komentar: “Prvak tvrdog đira omekšo ko da Lenor pije.”

Severina feat. Sajsi MC – “Silikoni”

“Avioni, kamioni, silikoni, tu me udri ja to volim”. Od ove pjesme i spota prošlo je gotovo tri godine, a ideja za suradnju nastala je baš kada je Seve vidjela Sajsi na TV-u i odlučila je kontaktirati. Njih dvije odmah su se zaljubile jedna u drugu, a u ovoj suradnji priključila im se i u spotu glumica Seka Sablić. Severina je uoči premijere objasnila na svojim društvenim mrežama o čemu je riječ: “Silikoni su metafora za sve ono što žene rade da bi bile savršene. Pjevajte ovu pjesmu i ako nemate silikone. Popravit će vam dan i u vama stvoriti osjećaj da ste savršeni. Djeco, ne pokušavajte ovo kod kuće”. Ipak postoji poruka iza silikona, a šalju je tri “SSS” žene.

🔥Top YouTube komentar: “Kakve veze imeju Kamioni i Avioni sa sisama? :)”

Vojko V feat. Krešo Bengalka & Tonči Huljić – “Pasta Italiana”

Štogod Vojko skuha svima se svidi, a najbolji prošlogodišnji recept koji nam je pripremio zasigurno je bila “Pasta Italiana”. Nakon što je snimio prvi singl i spot za pjesmu ”Zovi čovika” i time najavio ”Vojka”, ovu ludu suradnju nitko nije mogao prognozirati. “Prvo smo Krešo i ja složili pjesmu u nekih 45 minuta, za refren smo ukrali dio pjesme ‘Gamele’ od Huljićevog benda Madre Badessa. Kad sam slao album Croatia Recordsu rekli su mi da moram Huljića pitati za dopuštenje korištenja samplea. Kad sam njemu poslao stvar, svidjela mu se, ali me upozorio da je prekratka za standardni radio format od 3:30 i da bi je trebalo produžiti pa sam mu ponudio da i on repa. Snimili smo njegov rap dio kod mene, a njegov Jeep u kojem je došao imao je više kvadrata od mog studija”, objasnio je Vojko kako je odlučio spojiti nespojivo. Pjesma je sad već postala veliki hit i ima preko tri milijuna pogleda, a mi se potajno nadamo za ponovno malo svježe paste s dodatkom “huljofona”.

🔥Top YouTube komentar: “Ovo triba na eurosong odma ne zanima me.”

Miligram – ft. Jelena Karleuša ft. Surreal – “Marihuana”

Pred kraj godine, o ovoj pjesmi se duže vrijeme pisalo. Marihuana je prva u nizu od sedam pjesama koju grupa Miligram planira izbaciti do travnja 2019. godine. Nije nas toliko iznenadila suradnja Miligrama i Karleuše, ni njene provokativne odjevne kombinacije, možda nas je na trenutak iznenadilo to što se svemu ovome pridružio srpski reper Surreal. Izgleda da se ovaj trend ”prelaženje iz žanra u žanr” ozbiljno shvatio, a na nama je da to prihvatimo ili ignoriramo.

🔥Top YouTube komentar: “Ova Jelena mi izgleda kao Nicki Minaj sa Ali Expresa.”

BONUS: Snoop Dogg feat. Ljupka Stević – “OLE OLE” 

Normalno da nismo zaboravili na ovaj duet i zarazan dance ritam. Sjećamo se kako je prvotna reakcija bila svima ”Što ti je ovo trebalo Snupe Dože?”, ali sada nakon dužeg vremena kada smo si pustili stvar, moramo priznati da čak i nije loša u odnosu na neke koje smo spomenuli. Ljupka je odnijela pobjedu dana, a je li Snoop bio svjestan ove suradnje i zna li on uopće da je snimio spot i plesao uz ritmove ”Ole, Ole”? To će zauvijek biti misterija.

🔥Top YouTube komentar: “On je tu samo fizički prisutan, mentalno je u 6 dimenziji vodi rat za opstanak gudre i petsto miliona neprijavljenih kineza…”

27 Shares
Muziku podržava