Zabranjeno Pušenje u Tvornici predstavlja “Live In St.Louis”

  1925

  Poznato je da Zabranjeno Pušenje jedan od koncertno najzaposlenijih skupina s ovih prostora, tako će povodom izlazka njihovog novog live albuma “Live In St.Louis” predstavit će se 10. travnja velikim koncertnim nastupom u zagrebačkoj Tvornici. Uz Pušenje pred publikom bi se te večeri trebalo pojaviti i nekoliko gostiju i to Zdenka Kovačićek, grupa Arabeske, te još pokoje iznenađenje. Ulaznica za koncert iznosi 50 kuna, a na dan koncerta 60 kuna.

  Tijekom prošlogodišnje promotivne turneje posljednjeg studijskog albuma Zabranjenog pušenja “Bog vozi mercedes”, Sejo Sexon & company našli su se u petom mjesecu na sjevernoameričkom tlu. S tog prekooceanskog gostovanja po USA i Kanadi, gdje su održali live nastupe u Torontu, Charlotti, Chicagu, New York-u i St. Louis-u, realiziran je i njihov drugi po redu live album pod imenom “Live In St. Louis”.

  Inače, sarajevski rockeri poznati su po svojim učestalim koncertnim nastupima kojih su u 2003. godini održali preko stotinjak, te samim time priskrbili epitet ‘najzaposlenije rock skupine s ovih prostora’. Protekla godina je za Pušenje ujedno bila slavljenička gdje su obilježili i svojih dvadeset godina postojanja.

  Ukupno 13 legendarnih skladbi koje su obilježile dosadašnji rad Zabranjenog pušenja među kojima su nezaboravne “Dok čekaš sabah sa šejtanom”, “Zenica blues”, “Pišonja i Žuga u paklu droge”, snimljeno je live u The Casa Loma Ballroom u St. Louis-u. ‘Kontrolor’ snimanja je bio Mark Burris, poznatiji po suradnji sa Stone Temple Pilotsima. Izlazak albuma najavljuje live verzija skladbe “Posljednja oaza – Fikreta” za koji će se ovih dana montirati i video broj sastavljen od snimaka sa samih koncerata s turneje.

  Muziku podržava