The Bouncing Souls po prvi put u Hrvatskoj!

  2781

  The Bouncing Souls + Rewolti + Crasso de Odio

  80Kn – 100Kn
  Datum i vrijeme: Nedjelja, 14.8.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Pet bunara Zadar , Trg pet bunara bb

  Nakon NOFX-a, Flogging Mollya i Pennywisea, hrvatsko tlo posjetit će još jedne legende američke punk-rock scene – The Bouncing Souls.

  Četvorka iz New Jerseya iza sebe ima 20 godina staža, osam albuma i veliki broj EP-a, singlova te live-albuma i kompilacija. Aktualni album je “Ghosts on the Boardwalk” iz 2010. koji je prvotno izlazio na vinilu u formatu jedna ploča s jednom pjesmom mjesečno.Nakon godina sviranja u podrumima pod različitim imenima krajem ’80-ih rodio se bend koji danas čine vokal Gregg Antonio, gitarist Pete Steinkopff, basist Bryan Kienlen (artwork) i bubnjar Michael McDermott. “Nikad nismo trošili vrijeme razmišljajući o budućnosti. Naš bend slavio je ono što je bilo ‘sada i ovdje’ na najbolji način na koji smo mogli”.

  Njihov prvi LP, “The Good, The Bad & The Argyle”, izašao je 1994., a na njemu su se nalazile većinom pjesme s prijašnjih EP-a. Nakon njega uslijedio je Manical Laughter 1996. koji je također izašao na njihovoj izdavačkoj kući Chunksaah Records, a potom su nakon velike turneje s Youth Brigadeom privukli pažnju punk-rock institucije – izdavačke kuće Epitaph kojoj su se pridružili 1997.

  Muziku podržava

  Godinu kasnije izašao je album “The Bouncing Souls” za koji Greg kaže kako je to ‘album nedovršenih pjesama’, a njegov nasljednik bio je “Hopeless Romantic” koji je CD playere slušatelja ugledao u 1999. godini. Na tom albumu zbog nesuglasica na relaciji bubnjar-bend kao zamjena za Shala Khichia došao je Michael McDermott koji i dan-danas lupa po bubnjevima benda.

  S novom postavom Soulsi su 2001. izbacili “How I Spent My Summer Vacation” kojim su svoje ime uklesali u punk-rock povijest. Taj album označio je stil i smjer kojim je bend samouvjereno koračao. Pjesme “True Believers” i “Manthem” s tog albuma smatrane su jednim od najboljih pjesama benda, baš kao što je “How I Spent My Summer Vacation” mnogim fanovima omiljeni album.

  Nakon b-side albuma i splita s Anti-Flagom, 2003. izašao je novi album pod nazivom “Anchors Aweigh” koji je ponudio nešto mračniju i osjećajniju stranu benda. Na njemu se osim singlova “Anchors Aweigh”, “Kids and Heroes” i “Sing Along Forever” nalaze pjesme posvećene njihovom bivšem basistu, kao i preminulom basistu benda The Pietasters. Te iste godine izbacili su i DVD “Do You Remember? 15 Years of the Bouncing Souls”, a dvije godine kasnije snimili su live album jednostavnog naziva “Live”, i DVD “Live at the Glasshouse”.

  6/6/2006. bio je takozvani Number of the release. Tada je svijetlo dana ugledala ploča naziva “The Gold Record” na kojoj se nalazi pjesma koju je bendu poslao Garett Reppenhagen, vojnik koji je služio vrijeme u Iraku, “Letter From Iraq”, kao i dvije obrade, “Lean On Sheena” i “Better Things”.

  Aktualni album je već spomenuti “Ghosts On The Boardwalk”, album kojim su The Bouncing Soulsi proslavili 20. rođendan i nakon kojeg piče punom parom naprijed.

  Jednostavne, ali opet vrlo jake i inspirativne pjesme popraćene izvrsnom melodijom i punk-rockerskim štihom The Bouncing Soulsa, kao i imidž down to earth momaka koji daju sve od sebe za ono što vole, čine ovaj bend jednim od najvećih u DIY svijetu.

  Zahvaljujući Udruzi Šigureca koja je u suradnji s Pitsome Promotions pozvala ovaj bend, moći ćemo ih po prvi put uživo upoznati 14. kolovoza u Zadru gdje će im kao predgrupe zasvirati dva lokalna benda – Rewolti i Crasso de Odio. Detalji oko koncerta slijede, ali jedno je sigurno – vidimo se tamo!

  Tekst: Igor Maračić

  Muziku podržava