Stereotip za sedmo izdanje predstavlja najveći i najaktualniji line-up dosad

  462

  Stereotip, popularni glazbeni projekt berlinsko-zagrebačkog DJ dvojca Dixona i Felvera, vraća se s najvećim i najaktualnijim line-upom dosad. Sedmi Stereotip održat će se 14. rujna u svom prepoznatljivom popodnevno-večernjem terminu, a popis neobičnih lokacija ovoga puta nastavlja Tenis centar Maksimir.

  Koga gledamo na 7. izdanju?

  Ovogodišnji line-up posvećen je aktualnim imenima regionalne i europske elektroničke scene, a zvučni krajolik uživo na 7. Stereotipu, uz domaćine Dixona, Felvera i Kristijana Molnara, istraživat će Fort Romeau i New Jackson (live) te ženske snage elektroničke glazbe – Courtesy, Perel i Tijana T.

  Muziku podržava

  Plesni podij otvorit će jedan od najistaknutijih DJ-a na regionalnim festivalima, omiljen DJ beogradske publike, rezident u klubovima 20/44 i Drugstore te česti gost Mastersa – Kristijan Molnar, koji će ovom prilikom nastupit će back-to-back s Felverom.

  U potrazi za glazbenim avanturama Stereotip će ugostiti New Jacksona iz Dublina, koji osvaja svjetske klubove svojim ekspanzivnim zvukom. Njegovu evokativnu i sofisticiranu, pomalo nokturalnu, klupsku glazbu karakterizira široka paleta zvuka, u kojoj se spretno miješaju različiti utjecaji, žanrovi i konteksti. Također, plesne impulse pojačat će Fort Romeau, britanski producent i DJ koji svojim originalnim deep house interpretacijama s hipnotičkim štihom osvaja publiku od Meksika do Tokija.

  Ove godine Stereotip se okreće i ženskim predstavnicama DJ svijeta, a predstavit će tri glazbenice s vrha elektroničke glazbene scene. Iz Kopenhagena stiže Courtesy, popularna danska izvođačica čiji setovi pune klubove i festivale diljem svijeta, dok će nas svojim originalnim DJ stilom i improvizacijama na nepredvidivo putovanje odvesti eklektična Perel koja u Zagreb dolazi ravno sa živahne berlinske klubske scene. Svoju glazbenu priču na ovogodišnjem Stereotipu zavrtit će i najbrže rastuća zvijezda elektroničke glazbe s ovih područja, Tijana T, koja je samo u zadnjih godinu dana u svoj dnevnik upisala sve najprestižnije svjetske DJ pultove. Za ovu priliku predstavit će se s nešto neuobičajenijim house programom.

  Ulaznice je moguće kupiti po cijeni od 200 kuna u online sustavu Entrio.hr i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) te preko našeg fancluba za 160kn (samo 20 ulaznica!).

  Muziku podržava