Retro Stefson, Dječaci i Tričke na INmusicu

  1334

  6. T-Mobile INmusic festival: Arcade Fire, Jamiroquai…

  440Kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 21.6.2011. @ 17:00
  Mjesto održavanja: Otok hrvatske mladeži Zagreb , Jezero Jarun

  Među novim imenima Tmobile INmusic festivala koji će se 21. i 22. lipnja održati u Zagrebu naći će se i islandski Retro Stefson, zagrebački pop-punk kolektiv Tričke te splitsko-zagrebački hip-hop sastav Dječaci.

  Iza imena Retro Stefson krije se grupa tinejdžera iz Reykjavika koja je bend osnovala 2006. godine. Njihov upečatljiv zvuk, mješavina popa, disco housea i world musica, nije ostao neprimijećen pa su uspjeli izgraditi imidž jednog od najznačajnijih islandskih bendova novijeg datuma. Prvi album “Montana” objavili su 2008., a drugi “Kimbabwe” 2010./2011.

  Tričke su pop-punk osmerac nastao kao svadbeno iznenađenje da bi u posljednjih nekoliko godina prerastao u jedan od zanimljivijih sastava u regiji. Iza sebe imaju dva albuma “Otkud tebi slovo B?” (2007.) i “Zašto tako smiješan stojiš” (2010.).

  Splitsko-zagrebački hip-hop bend Dječaci osnovan je 2005. godine nakon dugogodišnje glazbene suradnje među članovima. U posljednjih nekoliko godina surađivali su s najjačim imenima balkanske hip-hop scene, izdali prihvaćen i nagrađivan debitantski album “Drama“, osvojili razna priznanja za svoj rad, a trenutno rade na svom drugom albumu “Vrućina“.

  Muziku podržava