Počinje novo izdanje demo festivala HGF

  1478

  HGF: Erotic Biljan And His Heretics, Dosh Lee, Upset, Mahatma

  Datum i vrijeme: Utorak, 8.3.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Sax! Zagreb , Palmotićeva 22/2

  Natječaj za ovogodišnje izdanje HGF-a priveden je kraju i čeka se objava bendova koji će nastupiti na ovom demo festivalu.

  Službeno otvorenje jubilarnog 15. po redu izdanja zakazano je za 8. ožujka, u zagrebačkom Sax!-u, a tom prigodom će nastupiti dva zabočka benda, Upset i Mahatma, zatim Dosh Lee, pobjednik HGF-a od prije dvije godine te specijalni gosti – Erotic Biljan And His Heretics.

  U Sax!-u će se ove godine održati 12 četvrtfinalnih i polufinalnih večeri sa po 5 bendova svaku večer, a zabočki klub Regenerator, koji je od prošle godine stalna rezidencija festivala, primit će pod svoj krov dvodnevni izlučni nastup metal bendova i jednodnevni okršaj punk demo snaga.

  Muziku podržava

  Kulminacija festivala zakazana je za 24. i 25. lipnja kada će se na pozornici Regeneratora predstaviti osam finalista. Isti će se naći na festivalskoj CD kompilaciji.

  Do zaključenja online prijava, u ponoć 25. veljače, u konkurenciju su uvrštena 152 benda kojima će u borbi za Kamen temeljac, nagradu festivala, pridružiti još i ljubitelji slanja prijava poštom.

  Pobjednici festivala imat će priliku osvojiti vrijedne nagrade:
  1. Izdavanje CD singla i njegovu distribuciju u medije i unutar glazbene industrije RH
  2. Nastup na rock festivalima: Rock Otočec kraj Novog Mesta u Sloveniji, Opatijske barufe u Opatiji i Velika rock eksplozija u Zagrebu
  3. Statuetu ‘Kamen Temeljac’ u trajno vlasništvo kao sjećanje na velebnu pobjedu
  4. Dvogodišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji

  Ulaz na otvorenje je besplatno.

  Više informacija o HGF-u pronađite na hgf-zabok.com.

  Muziku podržava