Pobjednici 2. kruga natječaja Liburnia Jazz Festivala

  1212

  XI. Liburnia Jazz: Erika Kertész & E. K. Avenue, Soul Jazz Orchestra

  80Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 1.7.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Ljetna pozornica Opatija , Zert bb

  Kako je već poznato, ovogodišnje izdanje Liburnia Jazz Festivala održat će se od 1. do 3. srpnja u Opatiji. Prvi headliner je japanska pijanistica i skladateljica Hiromi Uehara, a odabrana su i tri benda koji će nastupiti na Velikoj sceni opatijske Ljetne pozornice.

  Prvi pobjednici 2. kruga Natječaja za bendove dolaze iz Slovačke i zovu se The Illusions (Andrej Karlik – gitara, Frank Simko – bas gitara, Michal Fedor – bubnjevi i Tatiana Hicova – vokal).

  Najuspješniji hrvatski predstavnici dolaze iz Zagreba. Oridano Gipsy Jazz Band (Orjen Riđanovic – solo gitara, Igor Crnek – kontrabas, Dario Fadljević – ritam gitara i Aldo Foško – klarinet) zaljubljenici su u ‘jazz manouche’ i glazbu Djanga Reinhardta, a ove su godine nastupali i na Springtime Jazz Sessionu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su predstavljeni kao ‘nova lica hrvatskog jazza’.

  Muziku podržava

  Jedina dama koja se izborila za reflektore velike scene opatijske Ljetne pozornice je Erika Kertész koja sa svojim bendom E. K. Avenue dolazi iz Budimpešte. E.K. Avenue (Róbert Rátonyi – glasovir, Péter Szendőfi – bubnjevi i György Frey – bas gitara, te Erika kao vokal) ima repertoar sastavljen od jazz standarda proširen Erikinim originalnim skladbama koje aranžiraju momci iz benda.

  O pobjedničkom bendu 11. Liburnia Jazz Festivala odlučivat će stručni žiri, a njega čine: Neven Frangeš – voditelj Ljetne škole jazza Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mlade i u Grožnjanu, Bahrija Golubović – dugogodišnji urednik i voditelj glazbenih emisija Hrvatskog radija i Elvis Stanić – umjetnički voditelj Liburnia Jazz Festivala.

  Pobjednički bend osvaja četiri stipendije za Ljetnu školu jazza Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mlade i i koncert na festivalu Jazz is Back u Grožnjanu.

  Muziku podržava