Islandski genijalac Ólafur Arnalds s bendom stiže u Tvornicu kulture

  1105

  Slijedi još jedna lijepa najava. Cijenjeni islandski producent i multi-instrumentalist Ólafur Arnalds, dolazi na naše prostore ove jeseni, točnije 21. studenog u zagrebačku Tvornicu kulture.

  Arnalds je trenutno jedan od najpoznatijih svjetskih skladatelja te vlasnik nekih od najboljih glazbenih djela atmosferičnog popa i amijentalne elektronike, a ugled je stekao spajanjem neo klasične glazbe s elementima post rock, pop i elektronike. U Zagreb dolazi u pratnji punog benda na krilima posljednjeg studijskog albuma “re:member” objavljenog prošle godine.

  Muziku podržava

  Zagreb će moći vidjeti jedinstveni nastup kojeg uz Arnaldsa čini i gudački kvartet, perkusionist, dok sam Ólafur se poigrava s pianom i sintisajzerima. Središnji dio live nastupa su i dva samostalna generativna piana koja su pokretana posebno razvijenim programom, a genijalnu tehnologiju razvijao je Ólafur sa svojim timom. Prateći Ólafurove tonove, oni svaki put sviraju pomalo drugačije, čime je svaki nastup jedinstveno iskustvo.

  Olafur Arnalds ima široki katalog, od skladanja soundtracka za BBC seriju “Broadchurch” koja ga je još više približila publici i zaslužila mu nagradu BAFTA, The Chopin Project s kojim istražuje klasičnu glazbu ili Island Songs zbog kojeg je putovao na sedam lokacija po Islandu kako bi surađivao s raznim glazbenicima. Osnovao je eksperimentalni techno duo Kiasmos, surađivao je s Nilsom Frahmom na nizu izdanja, a suradnje na filmovima i serijama značajno su lansirale njegovu karijeru.

  Glazbeni put počeo je kao bubnjar za mnoge islandske metal bendove, a nakon što je za jedan napisao solo dionice na klaviru, otpočeo je solo karijeru u potpuno novom žanru.

  Ulaznice u prodaju kreću u petak 26. srpnja po cijeni od 150 kn, a na sam dan koncerta, ako ih ostane, bit će 180 kn. Mogu se kupiti putem sustava Eventim i na njegovim prodajnim mjestima (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava