Novi izvođači Skaville festivala

  2526

  5. Skaville festival

  Datum i vrijeme: Četvrtak, 28.7.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Preluk Rijeka

  5. Skaville festival održat će se od 28. do 30. srpnja u kampu Preluk između Rijeke i Opatije. Već najavljenim izvođačima pridružila su se nova imena: Ki Sap, Aspencat i Red Five Point Star.

  Ki Sap dolaze iz Valencije i predstavnici su žanra tzv. musica rebelde, puno socijalne tematike, otpora i odbacivanja filozofije novca, antigolobalizam, antifašizam i kontra svake diskriminacije i potčinjenja čovjeka. Kompletna diskografija dostupna je besplatno na stranicama grupe.Njihovi sugrađani Aspencat spadaju u novu generaciju bendova na tragu Obrint Pas, Svatersa, La Gosse te čitave palete mestizo/pachanga skupina s područja Barcelone. Tople i dinamične ritmove spojene s tradicionalnim melosom nadogradili su elementima jungle i drum and bassa.

  Red Five Point Star najpoznatiji je slovenski izvozni ska proizvod, kombinacija ska ritmova, swinga i punka što u konačnici dovodi do njihovog naziva – ‘dirty ska’. RFPS po prvi put dolaze na Skaville, a trenutno pripremaju novi album.

  Muziku podržava

  Uz tri nova ‘glavna izvođača’, tu su i domaće snage Eve&The Evils iz Zagreba, Officer Down iz Rijeke koji predstavljaju prvo studijsko izdanje “Fušeri uzvraćaju udarac” te S-kapada iz Osijeka koja izdaje svoj prvi EP pod nazivom “Balkan-C”.

  Tu je i novi Rudeboys Stage na kojem će svoje selektorske sposobnosti pokazati Baga Sound ekipa iz Bosne i Hercegovine, te DžonSkaVolta i Oskar koji će vas zabavljati tijekom dana.

  Cijena ulaznica:
  Festivalska ulaznica – 160 kuna
  Dnevna ulaznica – 100 kuna
  Festivalske ulaznica u pretprodaji – 150 kuna

  Rezervacije u pretprodaji su moguće do 25.7. na email tickets@skaville.org ili tel/fax. 048/711-073 (pon–pet 8h do 16h).

  Muziku podržava