Mistična Batushka uskoro u Boogaloou

  107

  Black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca po prvi puta u Hrvatsku, točnije u zagrebački Boogaloo Club u sklopu turneje “European Pilrimage Tour 2017” na kojoj promoviraju prvijenac “Litourgiya” objavljen u prosincu 2015.

  Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No, tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju prekrivena lica maskama. Mističnost se nastavlja sa glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal sa scream vokalima tipičnima za black metal glazbu, pa ponovno vraća na početnu atmosferu. Pravi mističan doživljaj dočaravaju i svojim živim nastupima koji su pravi performansi bazirani na ritualima, s kukuljicama, svijećama, tamjanom, ikonama, oltarom.

  Muziku podržava

  Bend je već prvijencem zadobio same hvalospjeve, kako od strane kritičara, tako i od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili “remek djelom”, dok live nastupima iznova oduševljavaju publiku.

  Za predgrupe izabrani su zagrebački black metalci Frozen Forest koji promoviraju svoj album prvijenac “Ancient Ritual” i slovenski ekstremni metalci Ater Era koji kombiniraju black i doom metal s psihodelijom i ambijentalnom glazbom te promoviraju treći album “Clades”.

  Cijena ulaznice iznosi 130 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta koštati 150 kn. Mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima (na Muzika.hr, u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  Muziku podržava