MENT najavio 26 novih imena

  308

  MENT Ljubljana

  25Eur – 79Eur
  Datum i vrijeme: Srijeda, 31.1.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Kino Šiška Ljubljana , Trg Prekomorskih brigad 3

  MENT Ljubljana

  25Eur – 79Eur
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 1.2.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Kino Šiška Ljubljana , Trg Prekomorskih brigad 3

  MENT Ljubljana

  25Eur – 79Eur
  Datum i vrijeme: Petak, 2.2.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Kino Šiška Ljubljana , Trg Prekomorskih brigad 3

  MENT Ljubljana uz Young Fathers, Algiers i 29 glazbenih izvođača iz cijele Europe najavljuje još 26 novih imena i otkriva nove sadržaje konferencije.

  U goste dolaze dvije glazbenice koje su svaka na svom području krive za pravu malu revoluciju – prva je Mary Anne Hobbs, a druga je Dorit Chrysler. Na konferenciji će se moći poslušati intervjui s obje glazbenice.

  Muziku podržava

  Nakon projekcije filma Elektro Moskva, zajedno sa slovenskim improvizatorima Irenom Z. Tomažin i Jakom Bergerom nastupit će i Alexei Borisov, protagonist filma i jedan od najprovokativnijih zvučnih umjetnika ruske proto-industrial scene. Atmosferu ruskog apsurdizma i opozicijskog rocka donijet će Glintshake/ГШ, dok će se njihova pjevačica Kate NV na pozornici predstaviti u solo verziji.

  S Poljske scene gostovat će i Eric Shoves Them In His Pockets, zatim danski duo Farveblind, zaraznu indie pop elektroniku estonskih Avoid Dave te sinematični downtempo grupe 5K HD, s ukrajinske elektronske scene Koloah, iz Hrvatske punk‑bluesovski poeti M.O.R.T., iz Austrije dolazi reperica i producentica sirijskih korijena Mavi Phoenix.

  Prvijenac na MENTu premijerno će predstaviti plesni sastav Nesesari Kakalulu iz Nove Gorice, a drugim albumom pohvalit će se slovensko-hrvatski sastav Kali Fat Dub. Kako zvuči emo-macho pop pokazat će Svemirko iz Hrvatske, a kako kant-punk slovenski duo Natriletno kolobarjenje s praho. Talijanski PASHMAK dočarat će kabaretsku jazz atmosferu, tu su i Šveđani Hater, Futurski iz Slovenije, Portugalci We Blees This Mess te Britanac iz Nizozemske Richard Cejer. Psychojazz i techno donijet će mađarski Freakin’ Disco, instrumentalne beatove slovenski Čunfa, surf glazbu nude Threesome iz Srbije, a naizgled nespojivo spajaju Bjelorusi Weed & Dolphins. Tu je i gentovsko rock ludilo koje je veljače 2017. počelo Raketkanonom, a godinu dana kasnije nastavlja Shhtom.

  Na samoj konferenciji gostovat će i futurologinja i istaknuta glazbena stručnjakinja Sammy Andrews, londonska menadžerica i promotorica Ina Tatarko, zastupnica za Istočnu Europu i Rusiju kod jednog od vodećih digitalnih distributera Olya Moldavskay, booking agentica Sarah Besnard, Sasha Yerchenko koja organizira najveći međunarodni festival u Ukrajini, te Pia Hoffmann koja u Njemačkoj važi za glavnu stručnjakinju za plasiranje glazbe na film.

  Na raspolaganju je ograničen broj Early Bird ulaznica po cijeni od 30 eura, u pretprodaji (do 30. siječnja) iznose 35 eura, a za vrijeme festivala 39 eura. Early Bird PRO ulaznice (festival i konferencija) do 15. prosinca iznose 59 eura, pretprodajna cijena (od 16. prosinca do 30. siječnja) iznose 69 eura, a za vrijeme festivala 79 eura. Više informacija o samom MENTU potražite na www.ment.si/tickets i www.ment.si.

  Muziku podržava