Kulturna raznolikost Ethnoambienta 2011.

  2157

  Ethnoambient Salona: Danyel Waro

  50Kn – 70Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 21.7.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Gradina Solin , Zvonimirova ulica

  Ovogodišnji Ethnoambient Salona 2011. održava se od 21. do 23. srpnja u Solinu (Gradina). Glazbene korijene različitih kultura ove godine predstavit će pet domaćih i stranih izvođača.

  Od maloye, glazbenog stila koji objedinjuje glazbu afričkih, madagaskarskih i indijskih korijena preko jedinstvenih afro-jazz ostvarenja do plesnih ritmova talijanskog juga i suvremenih interpretacija tradicijskih napjeva i ritmova iz raznih krajeva Hrvatske – sve to čini Ethnoambient glazbenom proslavom kulturne raznolikosti.

  Prvoga dana (21.7.) nastupit će Danyel Waro sa svojom interpretacijom maloye, ujedno i dobitnik nagrade Womex 2010. za istaknute glazbenike. Sva priznanja i nagrade padaju u drugi plan nakon posjeta njegovim koncertima, jer oni koji su ga čuli uživo kažu da je to ‘katarzično iskustvo’.

  Muziku podržava

  Drugoga dana (22.7) nastupaju mlada domaća etno skupina Veja koja njeguje tradicijsku glazbu istarskog poluotoka i JuJu, odnosno Justin Adams i Juldeh Camara. Adams je glazbenik i producent poznat po suradnjama s Brianom Enom, Robertom Plantom, grupom Tinariwen i mnogim drugima, a Juldeh Camara majstor je rittija, gudačkog glazbala s jednom žicom. Obojica sviraju glazbu koju opisuju kao ‘zvuk naroda bez granica’.

  Obiteljski projekt Canzoniere Grecanico Salentino pokrenut je još 1975. i predstavit će se posljednjeg dana Ethnoambienta (23.7.). Grupu danas vodi Mauro Durante, iskusni violinist i svirač tamburella. Na pozornicu će se popeti i svima dobro poznati domaći etno velikani – grupa Kries predvođena Mojmirom Novakovićem.

  Svi koncerti počinju u 21 sat. Cijena dnevnih ulaznica u pretprodaji je 50 kuna, a na ulazu 70 kuna.

  Pretprodajna mjesta: Doma Zvonimir (Solin), Treći svijet (Kaštel Stari), Dancing Bear (Split).

  Muziku podržava