Happynovisad Stage: alternativna elektronika na Exitu

  1075

  12. Exit festival: Arcade Fire, Pulp, Bad Religion, Deadmu5. Beirut, Tiga, Magnetic Man…

  215Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 7.7.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Petrovaradinska tvrđava Novi Sad

  Happynovisad Stage druga je po veličini elektronska pozornica Exit festivala i mjesto koje već godinama okuplja zanimljiva imena alternativne elektronike.

  Tijekom četiri festivalske večeri ove će se godine predstavit će se neki od najutjecajnijih izvođača elektronske undergrund scene.

  Četvrtak, 7. srpnja, stiže Strahila Velčeva sa svojim umjetničkim pseudonimom KiNK. Riječ je o DJ-u iz Bugarske koji u svoje setove inkorporira najbolje primjere elektronske glazbe uz pomoć analognih gadgeta i modernih digitalnih tehnologija. A iz Rumunjske dolazi Kozmin Nikolae, a.k.a. Cosmin Trg, producent za kojeg kažu da ima nepredvidiv zvuk.

  Muziku podržava

  Petak, 8. srpnja, rezerviran je za predstavljanje britanske etikete Swamp 81 kojom upravlja Loefah, jedan od najutjecajnijih dubstep izvođača i poglavica Swamp 81 plemena. Osim njega, u petak će nastupiti britanski predstavnik electro bassa, Boddika (polovica dvojca Instra:mental). Njima će se pridružiti DJ Oneman, a domaćin čitave večeri bit će Swamp 81 rezident, MC Chunky.

  Subota, 9. srpnja, predstavit će zvijezdu Girl Unit, DJ-a koji na nastupima kombinira house beatove, južnjačke instrumentale, detroitske i čikaške klasike, sirove američke trackove, stvari neafirmiranih britanskih producenata, kao i svoju produkciju te Night Slugs materijale. Bok Bok danas je dio londonske underground elite kombinirajući romantični house i grime

  Nedjelja, 10. srpnja, posvećena je Amerikancima: Nosaj Thing trenutno je među najboljim modulatorima u Los Angelesu, a u Novi Sad dolazi s postavom Nosaj Thing Visual Show. Vizionar underground elektronike, Photek, izvođač je koji aktivno objavljuje od 1994. i svojim zvukom uvijek gura naprijed, otkrivajući ostalim producentima nove prostore u kojima mogu stvarati.

  Cijena četverodnevnih ulaznica za 12. Exit (7. do 10. srpnja) iznosi 550 Kn, dok je cijena kampa 185 Kn, a cijena jednodnevnih ulaznica po danu je:
  Četvrtak: 215 kn
  Petak: 215 kn
  Subota: 250 kn
  Nedjelja: 215 kn

  Službena prodajna mjesta Exit ulaznica u Hrvatskoj:
  Rockmark,
  Berislavićeva 13, Zagreb
  Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
  Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
  V.O.O.D.O.O. Underground, Jagode Truhelke 3, Osijek
  Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
  Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
  Dallas Music
  Shop, Narodni trg 14, Split
  Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar

  Muziku podržava
  Stisni