Glenn Miller Orchestra iz Zagreba kreću na turneju

  1682

  Glenn Miller Orchestra

  150Kn – 260Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 13.1.2012. @ 20:00
  Mjesto održavanja: K.D. Vatroslava Lisinskog Zagreb , Trg Stjepana Radića 4

  Glenn Miller Orchestra nastupit će 13. siječnja u KD Vatroslava Lisinskog.

  Glenn Miller jedan je od najistaknutijih glazbenika s početka prošlog stoljeća. U glazbenu povijest ucrtao je skladbe poput “Moonlight Serenade”, “In the Mood” i mnoge druge, a Orkestar koji nosi njegovo ime u Zagreb dolazi u okviru turneje “In the Miller Mood“. Zagrebački koncert Glenn Miller Orchestra prvi je datum regionalne
  turneje koja će ih odvesti u Lendavu, Mostar, Podgoricu, Sarajevo i
  Beograd. Posljednji put nastupili su u Zagrebu 2008. godine.

  Sa samo 35 godina, Miller je bio zvijezda američke jazz scene koja je u glazbu unijela novi i svježi zvuk koji je ponajviše bio baziran na solistima, ali u harmoniji s cijelim orkestrom. Godine 1942. pridružio se američkim ratnim snagama pa je, nakon što su ga odbili u mornarici, utemeljio U.S. Air Force Orchestra. 1944. nestao je u zrakoplovnoj nesreći iznad La Manchea.

  Muziku podržava

  Nakon Drugog svjetskog rata, član Millerovog orchestra Tex Beneke, okupio je novi Glenn Miller Orchestra, a 1978. vodstvo orkestra za Europu preuzima Wil Salden koji za svaki od njihovih koncerata ima istu poruku: “Svaki vođa benda ili skladatelj sanja da stvara nov i nepogrešiv zvuk koji je istog trena prepoznatljiv. Dođite i uvjerite se sami da se tradicija nastavlja i uživajte u nezaboravnoj večeri…”

  U prodaju će biti pušteno 1.400 ulaznica podijeljenih u četiri kategorije: 150 kuna, 180 kuna, 220 kuna i 250 kuna. Službena prodaja ulaznica započinje krajem tjedna na blagajni Lisinskog i putem www.ulaznice.hr.

  Muziku podržava