DJ Femme Fatale na prvom UK garage partyju u Hrvata

  1793

  U zagrebačkom SKUCU, Pauk 17. travnja održat će se prvi UK garage party u Hrvatskoj, na kojem će nastupiti britanska DJ-ica Femme Fatale, rezidentni DJ londonskog superkluba Ministry Of Sound i ‘Garage Heavena’ na Ibizi te urednica garage emisije na BBC-jevoj urbanoj radio-postaji 1Xtra.

  Gostovanje Femme Fatale prvi je u planiranoj seriji koncerata nove zagrebačke mjesečne klupske večeri Fresh, žanrovski neograničenom projekt koncertnih/DJ predstavljanja ‘svježih’ svjetskih izvođača, koji su trenutno u komercijalnom usponu, ali vrlo veliki unutar svojih pripadajućih scena te nastupima predstavljaju glazbu koja u Hrvatskoj do sada još nije bila prezentirana na taj način.

  Femme Fatale rezidentni je DJ britanskog superkluba Ministry Of Sound (večer ‘Smooth’) i kluba Garage Heaven na Ibizi. Diskografska kuća Ministry Of Sound joj je 2003. objavila i njezin hvaljeni miksani CD “Street Beats“, prije čega je objavila miksanu kompilaciju “Garage Heaven”.

  Muziku podržava

  Femme ima i svoju emisiju na BBC-jevom Radio 1 – 1Xtra, diskografsku kuću, a često je u medijima kao ponosna predstavnica ženskih DJ snaga iz Britanije (nije joj strano ni izazovno poziranje za muški magazin Loaded, a o njoj su pisali Daily Mail, Marie-Claire, Touch, Echoes…)

  Osim na domaćem terenu (što uključuje i nastup na velikom festivalu Glastonbury), DJ-irala je i u Parizu, Milanu, na Ibizi, u Grčkoj, Rusiji, Parizu, Amsterdamu, a set ste joj mogli pratiti i na ‘MTV Base’ na Ayia Napi. Dobila je nagradu za najboljeg britanskog klupskog/radio underground DJ-a, radila je s diskografskom kućom Polydor kao glazbeni pomotor, a prvi je ženski DJ pozvan da gostuje u poznatom showu Dream Teem na BBC Radio 1.

  Femme u Zagreb sa sobom dovodi novinara BBC-ja, koji će pokriti nastup za tamošnji radio i televiziju, a organizirat će se i pokrivanje tiskanih medija u Britaniji (koncertna reportaža).

  UK garage je scena nastala prije četiri godine, spajanjem žanrova kao što su R&B, house i drum’n’bass, a kasnije i hip hop i dancehall u jednu cjelinu. Kao dio te scene karijere su započela i velika imena današnjeg popa, poput Craig Davida i Ms Dynamite, a osim Mike Skinnera aka The Streets, najveća današnja garage zvijezda jest Dizzee Rascal, čiji se stil naziva grime te čiji je album prvijenac “Boy In Da Corner” 2003. osvojio prestižnu nagradu Mercury.

  Ulaznice za nastup Femme Fatale iznose 40 kuna u pretprodaji (Zagreb: Plug n play, Mama, Kingston record shop, knjižara SC), te 50 kuna na dan koncerta.

  Muziku podržava