Avishai Cohen Trio Continuo za kraj Jazz ciklusa 2006/07

    989

    Posljednji koncert u sklopu Jazz ciklusa Lisinski/HDS u ovoj, sedmoj po redu, sezoni održat će se u utorak 29. svibnja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, Zagreb, s početkom u 20 sati. ‘Zvijezde’ večeri su Avishai Cohen Trio Continuo, kojeg osim vođe sastava, kontrabasiste Cohena, čine Shai Maestro za klavirom i Mark Guiliana na bubnjevima.

    Kontrabasist i skladatelj Avishai Cohen rođen je 1970. u Izraelu, a od 1992. živi u New Yorku. Tijekom karijere nastupao je i snimao sa slavnim jazz glazbenicima poput Chicka Coreae, Bobbyja McFerrina, Herbiea Hancocka, Paquita D’Rivere ili Brada Mehldaua, ali i s poznatim latin-jazz sastavima.

    Svirao je u raznim stilovima, primjerice s pop pjevačicom Aliciom Keys, te s Londonskom i Izraelskom filharmonijom, kao i s Boston Pops Symphony orkestrom. Nastupao je u najpoznatijim svjetskim jazz klubovima i na jazz festivalima.

    Muziku podržava

    Svoj glazbeni jezik zasniva na spajanju jazza, klasične i bliskoistočne glazbe, ali i folka, funka i fusiona. Bass Player Magazine ga je uvrstio u 100 najutjecajnijih basista dvadesetog stoljeća, a DownBeat ga je nazvao ‘jazz vizionarom u globalnim razmjerima’. Godine 2004. bio je pobjednikom natjecanja za zvijezde u usponu karijere na poznatom Guinness Cork Festivalu u Irskoj.

    Kao vođa sastava objavio je albume: “Adama” (1998.), “Devotion” (1999.), “Colors” (2000.), “Unity” (2001.), “Lyla” (2003.) i “At Home” (2005.).

    Cijena pojedinačnih ulaznica 70 kuna. Za članove Jazz kluba Zagreb 60% popusta.

    0 Shares
    Muziku podržava