Nakon što su nedavno objavili samo teaser, odnosno isječak novog materijala za članove fan kluba, Pearl Jam je sada iznenadio fanove i pustio čitavu pjesmu naslovljenu “Can’t Deny Me“.

S njom najavljuju novo studijsko izdanje koje će uslijediti nakon pet godina diskografske pauze, koliko je prošlo od posljednjeg Grammyjem nagrađenog abuma “Lightning Bolt”.

Od trenutno poznatih informacija znamo kako je pjesma snimljena tijekom veljače u Seattleu, a autorski je potpisuju Mike McCready i Eddie Vedder. Za produkciju su zaslužni članovi benda te ponovno producent Brendan O’Brien.

Muziku podržava

Komentar “na prvu”:

Ova pjesma će prilično podijeliti fanove Pearl Jama s obzirom da se radi o protestnoj numeri kroz koju bend očigledno cilja na Donalda Trumpa, iako ga se ne spominje direktno imenom, a tu je i protestni vizual koji dodatano pojačava samu poruku pjesme.

Usprkos mogućim podjelama u razmišljanjima fanova, svakako vrijedi istaknuti kako politika nije ništa novoga u njihovom stvaralaštvu, tako da osude kako je PJ sada zaronio u političke teme zapravo i ne drže vodu.

Nevezano za samu ‘pametnu’ tematiku, pjesmu osobno ne mogu smjestiti pod njihova najbolja ostvarenja, ali takav dojam je uslijedio isključivo na prvih nekoliko slušanja. Tek trebamo vidjeti što donosi novi album i hoće li bend i ostatak materijala obojati ovakvom tematikom. U svakom slučaju – ljutiti Eddie se vratio!

211 Shares
Muziku podržava