Mate Škugor za naše uho složio je playlistu

Muzika.hr
5352

Dovoljno je reći Mate ili Žedno Uho i svakom iole poznavatelju koncertnih događanja u Zagrebu, ali i široj okolici, zna se da je riječ o Škugoru i posebnom odabiru muzike za vaše uši.

Dan uoči trećeg izdanja SuperUho festivala, koji je sada svoj dom našao u Primoštenu, taj Mate Škugor nam je složio svoju playlistu za ovotjedne Sluške.

“Nikad nisam vodio nekakve evidencije niti se služio servisima koji bilježe ono što slušam, makar da budem iskren glazbu ionako najmanje slušam putem računala, ali tijekom zadnjih 5 godina ispostavilo de da se svaki put i sve češće vraćam jednom bendu koji mi je u međuvremenu postao uvjerljivo najslušaniji – u pitanju su Low.

Muziku podržava

No ono što je inetersantno činjenica je da mi ovaj genijalan bend nije bio toliko prirastao srcu sve do objavljivanja briljantnog ‘C’mon’ albuma i od tad na ovamo postao sam ovisan o njima.

To ide toliko daleko da mi je jedan od najljepših i najupečatljivijih trenutaka prvog SuperUho festivala bio kad je ton majstor grupe Fuck Buttons tijekom testiranja ozvučenja pustio pjesmu ‘Witches’ koja me je na solidnh 110dB ostavila bez daha. I zato prve tri pjesme na ovoj listi pripadaju grupi Low, a ostatak je rezultat trenutne inspiracije i slučajnog odabira.

Sve osim zadnje za koju su kriva moja djeca koja su se navukla kad su mi Swans slučajno ‘pobjegli’ u autu i kad su njih dvoje počeli mahati glavama i vikati ‘Luda si, luda si, luda si…'”

Muziku podržava