Marilyn Manson opet se poigrao numerologijom i objavio novi singl

536

Novi je singl uspješan hibrid “Born Villaina” i “Pale Emperora”, iako je to moglo još žešće, što će reći da Manson ovdje nije plačipička nego reži a i reže ‘industrial’ gitarama gdje se, napokon nije klišej, vraća korijenima s početka devedesetih. Manson kroz modulator uspješno distorzira vokale u dovoljnoj mjeri da pjesma ne zvuči previše producirano, a najbolji je dokaz nastup užvio. Svoju novopečenu uspješnicu ‘Princ Tame’ objavljuje na poseban dan: U Americi su jučer bili sretni jedino Mansonovi fanovi. Tra-la-la-laaaah!

Možda nama u svijetu u kojem su glavna tema ustaše taj datum ništa ne znači, ali u američkoj kulturi svima je dobro urezan u pamćenje 9/11 kada su 2001. srušena dva njujorška tornja WTC-a i, po dobrom starom impulsu i osjećaju za provokaciju, Manson – kritičar američke obijesti, mitomanije i kršćanskog radikalizma – objavljuje je simbolično baš na taj datum.

Manson, samo će najokorijeliji obožavatelji među nama znati, oduvijek voli numerološke igrice: od poigravanja s brojem 15 kroz imena i broj pjesama na albumima, referencama u tekstopisanju do najave nadolazećeg 10. studijskog albuma. On se prvotno, pisali smo, trebao zvati Say10 (kad naglas pročitate onda ne znači samo ‘reci deset’ nego zvuči kao izgovor riječi ‘Satan’) a bio je najavljen na Valentinovo. Desetka ipak neće biti sotonska, ali se naslovom ne miče previše od Mansonove poetike temeljene na subverziji i ogolijevnaju religije: 6. listopada 2017. očekuje nas “Heaven Upside Down” što nije nikome pretjerano nova informacija jer je bilo očigledno iz imena turneje da će se album tako zvati.

Muziku podržava

Turneja je aktualna i Manson je novu stvar “We Know Where You Fucking Live” izveo sredinom ljeta, a nastavit će uz podebljavanje setliste novim stvarima za koje se svi kunu da su žešće. Manson će nastaviti s turnejom iako mu je prije nekoliko tjedana preminuo otac – stari kuler iz Ohija – koji je cijelu sinovu karijeru obožavao ekscentričnu personu Marilyna Mansona.

I dok čekamo album uz repeticije “We Know Where You Fucking Live”, ‘bog jebanja’ najavio je singl i novom internetskom stranicom gdje poziva na upisivanje lokacije i slanja e-mail adrese. Praksa je to prije svakog albuma, a svaki puta je bio svjež i originalan, pa mu mi dajemo šansu da nas opet iznenadi. A kako ‘zna gdje jebeno živimo’, možda i… Ma, ne, ne, samo možda.

Muziku podržava