Lotus – Naiva koja odgovara

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1354

Lotus nas je drugi put ove godine počastio svojim nastupom u Rockmarku. Tada još uvijek stidljivi bend sa željom da njihove pjesme nađu plodno tlo među zagrebačkim ‘mekušcima’, danas, zvuči puno sigurnije i ono što je najbitnije obećavajuće.

Zadnji put sam ih gledao u KSET-u, gdje su nastupili u sklopu Indiekset festivala. Lotus je tada bio u punom električnom sastavu i moram priznati da su na mene ostavili poprilično mlak dojam. Sinoć, priča je bila drugačija.Ogoljeni, samo s dvije gitare, udaraljkama, prekrasnim glasom Maje Kosanović i Filipa Kozlice, Lotus je u toj svojoj dječjoj naivnosti, koja zrači iz njihovih pjesama, zvučao odlično.

Upravo te dječje naočale kroz koje Filip (autor tekstova) gleda svijet oko sebe je ono što mi je najsimpatičnije kod Lotusa. Nema tu velikih istina o životu, društvu i svijetu, kojim nas pojedini autori pokušavaju zapanjiti, nego samo čuđenje autora onim što vidi oko sebe.

Muziku podržava

Kratko druženje u Rockmarku prošlo je u znaku njihovog prvijenca, pa smo tako čuli “Sunce”, “Ovo nismo mi” i “Naš svijet” za kojeg su snimili i spot. Odsvirali su “Sekunda sna” i “Čarobna noć“, dvije nove pjesme koje će se naći na drugom albumu.

Na njima se vidi da bend ide prema malo žešćem i mračnijem smjeru za razliku od njihovog prvijenca, ali dječja naiva je ostala tu , a tako i treba.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava
Stisni