Loell Duinn gosti Akustike u Tunelu

1073

Na novom izdanju Akustike u riječkom Tunelu, u utorak 23. veljače imat ćemo priliku ugostiti interesantnu skupinu Loell Duinn.

Riječ je o labinskoj etheral neo-folk skupini, koja nam je zapela za uho kroz interesantan noir.am session. Svoju glazbenu priču Loell Duinn započinje u proljeće 2003., kada skupinu osnivaju Alen Zarifović i Olja Frolo te kao duo počinju zajedno nastupati i stvarati glazbu.Kroz vrijeme im se pridružuju i preostali članovi – Goran Brezac (bubanj, udaraljke), Patrik Šćira (klavijature, sampleovi), Saša Bošković (bas), Ivona Kiršić (flauta) te Marino Matošić (harmonika), a bend zvukovno postaje sve zanimljiviji i bogatiji te snimaju i objavljuju dva studijska izdanja, od kojih je još uvijek aktualan “Karpatia” iz 2014. godine (Osa Media).

Loell Duinn uistinu njeguje specifičan zvuk – koji teži nježnim i melankoličnim melodijama povezanim s etno-folk elementima i kombiniran uz zakonitosti klasične glazbe te povijesnih melodija renesanse i baroka u modernoj izvedbi. Na Akustici će se predstaviti u nešto drugačijem – akustičnom izdanju, a ovakav splet žanrova i utjecaja svakako će biti zanimljivo ugostiti po prvi put u sklopu programa.

Muziku podržava

Početak svirke ispod pruge je u 22 sata, a ulaz je slobodan. Vidimo se u Tunelu!

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava