Ljetna izdanja Akustike – Medvedgradske glazbene večeri i Rock kamp Orsula

1755

Redovita peta sezona akusticiranja je iza nas, no program Akustika se nastavlja i tijekom ljetnih mjeseci. Srpanj provodimo kao gostujući program Medvedgradskih glazbenih večeri u Zagrebu te Rock kampa Orsula u Dubrovniku.

Nakon što smo prethodnih godina gostovali u Šibeniku, kao dio Terraneo i SuperUho festivala, odlučili smo iskoristiti priliku i zaputiti se još južnije. Program Akustika tako će se po prvi put predstaviti i u Dubrovniku.

Jedna od naljepših otvorenih pozornica na Jadranu, Park Orsula, predstavit će dvodnevno glazbeno druženje, naziva Rock kamp Orsula, koje će se održati 10. i 11. srpnja, a na jednom mjestu okupiti izvođače iz Rijeke, Zagreba i Dubrovnika. Tijekom dva dana druženja, u sklopu glavnog programa nastupit će skupine Quasarr, Moskva, Morso, S3ngs, Orvel, Big Strip Gorila te domaćini Embassy 516, Valetudo i Feredon, a program Akustika obogatit će ovu ‘električnu’ priču predstavljanjem izvođača u akustičnom izdanju.

Muziku podržava

Tom prilikom akusticirat ćemo s pulskom skupinom NLV (Nikol, Luka & Vedran) te zaprešićkim energičnim dvojcem Dinamit Duo. Obje skupine će u akustičnom izdanju zagrijati okupljenu publiku za glavni program večeri. Upravo je stvaranje glazbenog trokuta Dubrovnik – Rijeka – Zagreb jedan od glavnih motiva Rock kampa Orsula, što je prepoznato i s naše strane, a priliku za podrškom nikako nismo mogli propustiti.

Nakon Dubrovnika, vraćamo se u Zagreb, gdje ćemo i ove godine biti dio prepoznatog kulturnog događaja Medvedgradske glazbene večeri. Nakon prošlogodišnjeg debitantskog gostovanja, ponovno obnavljamo suradnju i smještamo se na medvedgradsku Kulu.

Od 16. do 18. srpnja na tvrđavi će u tri dana nastupiti čak šest glazbenih imena – glavni program večeri pripada skupinama Pavel, Detour i Rundek Cargo Trio, dok će pretprogram Akustika na Kuli ugostiti Auguste, Dinu Rizvić i NLV (Nikol, Luka & Vedran). Program Akustike započinjat će sve tri večeri u 20 sati, nakon čega će u 21 sat uslijediti glavni program.

S Akustikom na Orsuli te Medvedgradskim glazbenim večerima zatvorene prostore zagrebačkog Rockmarka i riječkog Tunela mijenjamo predivnim lokacijama na otvorenom – svi držimo fige da nas posluži i pogodna vremenska prognoza.

Vidimo se!
#akustikaljeto

Instagram | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava