Linkin Park prvi rock bend s milijardu YouTube klikova

domination
9167

Svakojake statistike služe bendovima da prikažu svoje uspjehe, a statističari se vole zabavljati ogromnim brojevima koji pokazuju prodaju albuma velikana kao što su U2, Metallica i slični.

Linkin Park sigurno je jedan od bendova koji su se jako prilagodili
mlađoj internet generaciji, pa nije čudno da svakojaki multimedijski
sadržaji uvelike pridonose njihovoj promociji. Zadnje priznanje stiglo
je s gigantskog video servisa – YouTube.Pored trenutno aktualnog PSY i njegovog ultimativno ‘lajkanog’ hita “Gangnam Style”, Linkin Park su prvi rock bend koji je dostigao više od milijardu klikova! Većina ih se dogodila na njhovom službenom YouTube kanalu – LinkinParkTV. Samo singl iz 2009. “New Divide”, inače pjesma iz filma “Transformers: Revenge of the Fallen” prisvojila im je preko 130 milijuna klikova.

Nakon njih slijede Red Hot Chili Peppers i Green Day, ali čini se da im nisu ni blizu – ‘samo’ oko 320, odnosno 250 milijuna. To je ako se držimo rock bendova, jer logično je da su pop zvijezde te cifre već obilato sustigle. Tako je Lady GaGa, iako je na sceni puno kraće, bila prva koja je postigla tu 10-znamenkastu cifru. Ali, sveprisutni Justin Bieber ‘počistio je cipele njome’ i dosurfao do čak 2.8 milijarde!

Muziku podržava
Stisni