Prošle godine u Kuću slavnih Rock’n’Rolla ušla su velika glazbena imena poput grupe Pearl Jam, Yes, Journey, Electric Light Orchestra, ali i izvođača kao što su Joan Baez i Tupac Shakur.

Važno je naglasiti da izvođač koji postaje stanar Kuće slavnih ima prvi singl ili album izdan prije 1992. godine ili upravo te godine, kasnije ne.

Tko bi se sve 2018. godine mogao uvrstiti u Kuću slavnih? Mnogo je nagađanja, ali na službenoj stranici sada možemo i vidjeti popis imena koja bi nagodinu mogla imati ovu veliku čast.

Muziku podržava

Sada se na popisu nalaze imena kao što su Radiohead, Rage Against The Machine, Bon Jovi, Depeche Mode, Judas Priest, Kate Bush, The Cars, Dire Straits, Eurythmics, J. Geils Band, LL Cool J, MC5, The Meters, The Moody Blues, Rufus i Chaka Khan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Link Wray i The Zombies.

Mnogi od njih su i prije bili nominirani, dok je premijerno nominiranje u slučaju Kate Bush, Dire Straitsa, Eurythmicsa, Judas Priesta, The Moody Bluesa, Radioheada, Rage Against The Machinea, Nine Simone i Sister Rosetta Tharpe.

Svi oni su potencijalni kandidati za ulazak u Kuću slavnih, a tko je dobio najviše glasova znat će se u prosincu. Također ovo će biti šesta godina u nizu da i publika može dati svoj glas, dok će samo glasovanje trajati do 5. prosinca, nakon čega će pet izvođača s najviše prikupljenih glasova biti nadodano već postojećim imenima.

Ceremonija će se održati 14. travnja iduće godine u koncertnoj dvorani Public Hall.

Muziku podržava