Emily Herbert: “Robbie Williams – Biografija”

  4162

  Emily Herbert

  Robbie Williams - Biografija

  Datum izdanja: 01/12/2007

  Izdavač: Inmag (biblioteka Knjigafon)

  Jezik: Hrvatski

  Br. stranica: 272

  Naša ocjena:

  Robbie – A Life Less Ordinary” (izvorni naziv knjige) djelo je popularne britanske novinarke Emily Herbert, koja je na temelju raznih intervjua i ostalih dostupnih informacija objavila ovu knjigu, životnu priču jedne od najvećih pop zvijezda.

  Ova biografija prati Robbiev život od samog djetinjstva pa do objavljivanja albuma “Intensive Care“. Čitatelj otkriva kako je popularni izvođač, punog imena Robert Peter Maximilian Williams, od malih nogu znao što želi – postati svjetska glazbena zvijezda.

  Dosta redaka posvećeno je njegovim počecima u boy-bendu Take That, koji mu je otvorio vrata slave, iako će to sam Robbie nevoljko priznati. Radnja knjige otkriva i njegovo nezadovoljstvo u spomentuom bendu, napuštanje istog kao i početke stvaranje samostalne karijere, te brojne uspone i padove.

  Muziku podržava

  Temeljeno na raznim intervjuima, što sa samim Williamsom, što sa brojnim kolegama, suradnicima i prijateljima, autorica na jednostavan i kronološki način prikazuje kako njegov glazbeni, tako i privatni život – brojne veze s poznatim ženama kao što su Rachel Hunter i Nicole Appleton, uvijek zahuktale odnose sa skupinom Oasis, kao i početak te kraj suradnje s Guyom Chambersom.

  S jedne strane, prikazan je Robbie koji svojom pojavom na pozornici obara s nogu i snažnom karizmom osvaja publiku, dok je s druge strane, kada se ugase reflektori, taj isti Robbie depresivan, neprijateljski nastrojen prema novinarima, kompliciran, a zatim na trenutke neodoljiv, šarmantan i duhovit.

  Herbert je na što vjerodostojniji način nastojala dočarati Robbiev svijet, no ipak ova biografija ima jednu manu. Kao što sam već spomenula, brojne informacije o raznim događajima u njegovom životu temelje se na ranije objavljenim intervjuima, a sama autorica nerijetko sama donosi zaključke o pojedinim temama.

  Upravo zbog toga ova biografija mi u pojedinim dijelovima djeluje nedorečeno i nedovršeno, s prebrzim prelaskom preko pojedinih kompleksnih tema.

  Ipak, fanovi neće biti razočarani ovom knjigom, jer donosi brojne pikanterije iz života popularne britanske glazbene zvijezde, otkriva kako su nastale pojedine pjesme te što se krije iza kulisa Robbie Williams showa.

  Muziku podržava