Klub Močvara broji zadnje dane!!

1952

11.5.2008. je dan kada će kultni zagrebački klub Močvara, koji je u gradu ‘instalirao’ alternativnu kulturu, staviti ključ u bravu! Tako su danas predstavnici Močvare, Bobo Markulinčić i Kornel Šeper, iznijeli odluku kluba koja je definitivna.

Razlog ovoj odluci, koja će ne treba sumnjati u to, nanijeti veliku štetu kulturnom životu grada Zagreba, je nespremnost vlasnika prostora – Grada Zagreba – da riješi pitanje ugovora o korištenju i omogući njegove redovne djelatnosti, samim time ne postoje uvjeti za daljnje funkcioniranje kluba.

Od 2003. godine, kada je prestao važeći ugovor o najmu prostora, se čeka ne samo neki razuman, jasan i konkretan odgovor od glavešina Zagreba po pitanju prostora Močvare, već i sam odgovor kako dalje.

Čelni ljudi grada Zagreba vjerojatno jesu svjesni onoga što jedan ovakav klub nosi sa sobom u počinak, ali očito ne mare za to, jer izgleda da su neki drugi interesi u igri.

Muziku podržava

‘Zabranjene’ kulture i mladosti koja je prati uvijek se svi Oni sjete s nekoliko godina zakašnjenja… ili kad dođe novi izborni ciklus… ili se možemo nadati pozitivnoj reakciji Grada na ovu odluku Kluba Močvara i potpisivanju novog višegodišnjeg ugovora o najmu prostora i možda ponovo uskoro Savskim nasipom odzvoni alternativna kultura.

Više od 2000 kulturnih događaja i stotine odličnih izvođača prostrujalo u proteklih osam godine rada klubom, a preostalih 61 dan neće biti dani tugovanja i jadanja već dani slave i devetodnevne proslave 9. rođendana Močvare.

Einstürzende Neubauten, Asren Dedić, Hladno pivo, Shellac, TBF samo su neka od imena koja će posjetiti Močvaru u njenim zadnjim danima slave, dok će čast da ju zatvori pripasti Let3-u.

Muziku podržava