Karlovačko RockOff predstavlja Chasing Milagros

Muzika.hr
790

Chasing Milagros je izuzetno interesantni zagrebački indie kolektiv čiji singl “Iluzije” najavljuje njihov nastup na Karlovačko Rockoff festivalu prvog četvrtka u listopadu.

U njihovom zvuku može se pronaći svega, kako od žanrova tako i od instrumenata – naime, u skladbama se često može čuti zanimljiv zvuk harmonike. Danira koja svira harmoniku i pjeva back vokale, te bubnjar Grga otkrili su nam porijeklo imena benda ali i ostale zanimljivosti vezane uz ovaj kolektiv

Vaš zvuk je iznimno zanimljiv, u jednoj pjesmi se može čuti nekoliko žanrova. Je li taj zvuk došao organski ili je to nešto na što se išlo s namjerom?
Danira: Nismo ništa dogovorili, jednostavno se desilo na probama kad smo radili materijal. Kroz probe i vježbanja smo dobili taj zvuk koji nam se svidio i koji je na kraju ostao na tom zapisu. U ovom sastavu postojimo dvije i pol godine i iza sebe imamo jedan album i te dvije i pol godine zajedničkog stvaranja je rezultiralo ovakvim zvukom.
Grga: Ali reggaeton je bio nekakav temelj tog jama, iz čega su se razvile neke pjesme koje smo onda preokrenuli i nadogradili.

Muziku podržava

Od kud ta ljubav prema reggaetonu?
Grga: Pa to je poteklo ustvari od dvojice članova kojih nema, Marina i Matka. Oni su svojim putovanjima po svijetu to slušali i bili su u kontaktu s takvom muziku, pa su kao iz šale i probe prije nego smo krenuli u ovu formaciju rekreativno svirali. Četvrtak je bio naš aerobik gdje smo se ispuhavali i ustvari se iz takvih proba razvio naš zvuk.

A kako je u tom miksu završila harmonika?
Danira: Pa harmonika se našla u svemu tome jer ja sviram harmoniku puno drugačije od drugih koji je sviraju. Našli smo se u istom društvu i skužili smo da se to uklapa u cijeli bend. A harmoniku sviram od četvrte godine života. Probali smo i s klavijaturama, ali smo se na kraju ipak odlučili na harmoniku.


Što trenutno slušate?

Danira: Stvarno svašta! Beyonce dosta, i nova Adele trenutno mi je super. “When We Were Young” mi je super stvar, to smo čak i na probi svirali.
Grga: Nedavno sam išao na službeni put pa sam kopao po CD-a i izvukao The Isley Brothers. Oni sviraju blue notes, tj. nekakvu vrstu mekanog r’n’b. Baš bih zbog toga napomenuo da svi naginjemo različitim muzičkim pravcima, od nas svih pet što se čuje u zvuku benda.
Danira: Uvijek se nađemo na tim hitovima, jesi primjetio? MTV hitovi uvijek prolaze kod nas.

Ime benda? Jedan jako zanimljiv spoj engleskog i španjolskog. Loveći čudesa bi bio prijevod, jesam li u pravu?

Danira: Ganjajući čuda!
Grga: Pa to je ustvari poteklo s Marinovih putovanja, kao i priča o reggaetonu. Može se to protumačiti kao loveći ljepotice to jest ‘milagre’ iliti čudne djevojke. Pa je tako nastala preobrazba te riječi i samo ime benda.

Kad bi mogli partijati s nekim glazbenikom 24 sata, tko bi to bio?
Danira: Ja znam. Freddie Mercury! To ne moram ni objašnjavat (smijeh).
Grga: Ja bih s ABBA-om!

Koncert koji vam je ostao u pamćenju?
Grga: Sade u Arenu, to je bilo fenomenalno.

Kad bi postali predsjednici Hrvatske, što biste prvo učinili?
Danira: Promjenila bih cijelu garnituru (smijeh) Sve ispočetka. Ono kad kupite kuću pa je već napola srušena i onda ju srušiš i napraviš novu, s novim materijalima!
Grga: Nema adaptacije, to je uvijek polu-proizvod (smijeh).

Ako ste fanovi Elementala, novijih uradaka Red Hot Chilli Peppersa te reggaetona u pop-rock formatu, Chasing Milagros će vam se sigurno svidjeti!

Muziku podržava