Legendarni njemački modni dizajner i kreativni direktor modne kuće Chanel, Karl Lagerfeld, preminuo je u 86. godini nakon kratkog perioda bolesti u Francuskoj kako prenose svjetski mediji.

Lagerfeld je svoje godine redovito sakrivao, a poznato je kako po prvi puta u gotovo 4 desetljeća, kao jedan od svjetski najuspješnijih modnih dizajnera, u siječnju nije bio prisutan na pariškoj Chanel Couture reviji.

Sa samo 14 godina, preselio se u Pariz s ciljem bavljenja modnim dizajnom. Sa 17 godina krenuo je raditi kao asistent za Pierrea Balmaina, a poznat je i kao dugogodišnji suradnik modne kuće Fendi.

Muziku podržava

Poznat je i po odličnom glazbenom ukusu čemu u prilog ide detalj da je pjesmu “Elektra” Zdenke Kovačiček pustio na modnoj reviji u Parizu prije koju godinu, na samom završetku.

“Karl Lagerfeld je bog u modnom svijetu; povijest, a opet u trendu, prilagođava svoju modu mladima. Imamo u tome neku zajedničku crtu, poveznicu. Sve to riješava kozmos, on je beskrajan, a ipak je sve pod kontrolom.” izjavila je Zdenka u našem posljednjem intervjuu.

668 Shares
Muziku podržava