Još jedan pozdrav Johnnyu

Avatar
1376

Kao i svake godine, a ponekad i nekoliko puta godišnje, i ove je održan još jedan u nizu “Pozdrav Azri” koncerata, ovaj puta u SKUC-u Pauk. Glavnu je riječ, nakon zagrebačkog Corta kao predgrupe, vodio Pozdrav Azri bend, tj. Boris Leiner i nekoliko probranih glazbenika s dugogodišnjim radnim stažom obožavanja Johnnya Štulića. Ova očito uvježbana ekipa odrasla na koncertima u Kulušiću još je i mogla stvoriti sličnu atmosferu sinoć u Pauku, da se samo njih pitalo. Ali…

Ali onda su na red došli uvijek nam dragi i cijenjeni gosti (neugodnog) iznenađenja. Renato Metessi se doista potrudio pokvariti legendarnu “Ravno do dna”, ali očito uvjeren da je sasvim dobro ‘skinuo’ Štulića nije zastao samo na toj pjesmi. Dojam je donekle popravio Davorin Bogović, a i pjevač grupe Corto je pokazao starijim kolegama da je, izgleda, puno pažljivije preslušavao Azrine materijale. Iako ne mislim da su se nazočni trebali natjecati u što vjernijem oponašanju Johnnya, ono što je Max napravio od najljepše Azrine stvari, “Ako znaš bilo što”, nije za oprostiti. Nažalost, ta mi pjesma nikad više neće zvučati isto…

Žan Jakopač nije uspio naučiti riječi pjesama koje je trebao izvesti, a šalabahter nije ponio, pa se njegov nastup pretvorio u totalnu travestiju kada je počeo ispitivati publiku i kolege glazbenike “Kak’ ono ide dalje?”. Za pohvaliti je jedino trud uložen da se nabave i prije koncerta puste nikad prije objavljeni Azrini spotovi, a podijeljeno je i nekoliko Johnnyevom rukom pisanih orginalnih tekstova pjesme “Kao ti i ja”. Međutim, da li su ti rukopisi još uvijek u jednom komadu, nisam sigurna, jer su se dijelili po principu: ajmo to sad baciti u publiku, pa ‘ko prvi, njegov Johnny.

Muziku podržava

Nastup svakog gosta je započinjao, a i završavao patetičnim riječima: pozdrav Johnnyu, ma gdje god bio, možda nam se jednog dana ponovno pridruži. Zato bi bend mogao ozbiljno razmisliti o tome da iz Pozdrav Azri promijeni ime u Pozdrav Johnnyu.

Sve ovo kao da i nije previše smetalo publici koja se, unatoč svemu, odlično zabavljala i sve dok je ovakvih poklonika lika i djela Johnnya Štulića, biti će i Pozdrav Azri ili Tribute to Azra koncerata, kako vam drago. A do sljedećeg koncerta: pozdrav!

Muziku podržava