Prostori za probe, odnosno glazbene vježbaonice nedaleko centra Zagreba, u Brozovoj 48, u posljednjih 17 godina bile su mjesto okupljanja brojnih pripadnika glazbene scene. Razni glazbenici, manje i više poznati, tamo su se kalili, svirali, družili se i crpili inspiraciju da pokore glazbene pozornice.

S vremenom sama lokacija je došla na jedan veći nivo i postala mjesto na kojem su se s vremenom počeli okupljati i svi ostali zaljubljenici u glazbu, a ne samo muzičari. To mjesto poznato je i kao Jiggy Bar u kojem se moglo opustiti i po danu na njihovoj terasi, ali i u večernjim satima uz live svirke i raznovrsnu glazbu.

foto: Dražen Karna / Jiggy Bar

Jiggy Bar sada se nažalost zatvara, doduše privremeno kako nam pojašnjava vlasnik Dražen Karna, po čijem je nadimku sam klub i dobio ime. Za novom lokacijom još uvijek traga, ali vježbaonice će se smjestiti u Sigetu kada se prostorije urede. Također, u slučaju brzog rješenja za novu lokaciju, Dražen nam je otkrio kako novi prostor ne bi otvorio prije kraja devetog mjeseca, kada i kreće koncertna sezona.

Muziku podržava

Povodom privremenog zatvaranja kontaktirali smo i nekoliko naših jakih glazbenih imena kao što je Mrle iz Let3 i Toni Starešinić iz bendova Chui i Mangroove, koji su i sami tamo tijekom godina bili redoviti gosti.

“Gubitak je i za Zagreb i za scenu kad se zatvori bilo koji klub s dobrim svirkama. Ja sam osobno bio vezan uz Jiggy Bar jer je to bio jedini klub u mom kvartu, jedino mjesto na koje sam se mogao lagano prošetati na neku dobru svirku.” pojašnjava Toni te nadodaje: “Nažalost Trešnjevka je eto ostala bez svog jedinog kluba. Sretno Jiggyju na novoj lokaciji, nadam se da neće biti predaleko.”

“Sudeći po interijeru ugostiteljskog dijela, može se zaključiti da je u prostorima za glazbene probe polomljeno puno činela, bubnjeva, gitara, što znači da je tu bio kulturni krvav rock & roll boj” – ovim riječima je Mrle u svom stilu opisao sam značaj ovog zagrebačkog kluba za scenu i rockersku publiku.

S druge strane svoje nezadovoljstvo iskazao je ovim riječima: “Iznenađen sam, jako mi je žao… Tu sam svirao, DJ-irao, kuhao grah na pivi i jako prdio.

168 Shares
Muziku podržava