Japan obećana zemlja za Eddy Meets Yannah

2564

Nakon niza pohvala kritike albumu “Just like…” dvojcu Eddy Meets Yannah, trenutno je (uz Ivu Pogorelića) najcjenjeniji domaći izvozni glazbeni proizvod u Zemlji izlazećeg sunca, te su na poziv japanskih distributera otišli na sedmodnevnu promotivnu turneju po Japanu tijekom koje će dati niz intervjua, ali i imati nastup u kultnom tokijskom klubu Yellow gdje nastupaju s još legendarnijim Gilles Petersonom.

Iako će se u njihovom zgusnutom rasporedu naći vremena i za nekoliko klupskih nastupa, Eddy Meets Yannah će ovaj odlazak u Japan ciljano i prvenstveno posvetiti medijskoj promociji albuma, a u nizu dogovorenih intervjua i foto sessiona, izdvaja se intervju za Remix magazin, po utjecaju, tiraži i značaju u Japanu usporedivim s NME-om u Velikoj Britaniji.

U poučnoj brošuri “Making It In Japan” (izdao Tour travel Menagment), autori promotorima i izvođačima koji dolaze u Japan kao prvi i najbitniji korak za ulazak na japansko tržište preporučaju Remix magazin kao najutjecajniji japanski glazbeni magazin za područje elektronske i alternativne glazbe jer “pozitivna recenzija u Remixu znači da će vaš CD svaki CD shop koji drži do sebe jednostavno morati imati u ponudi“.

Muziku podržava

Uz intervju za Remix magazine, najznačajniji dogovoreni intervju Eddy meets Yannah imaju za Bounce magazin, časopis koji se tiska u stotinama tisuća primjeraka i koji besplatnom distribucijom dopire do najšire čitateljske publike. Za boravka u Japanu, Eddy Ramich i Jana Valdevit će svoje promotivne obaveze još ‘morati’ obaviti i gostovanjima na radijskim postajama Tokyo FM te Inter FM i Shibuya FM na kojima će uz gostovanja u emisijama imati i live nastupe.

Ipak, iako je cilj putovanja prvenstveno medijska promocija albuma, Eddy Meets Yannah nisu nikako mogli odbiti poziv legendarnog Gillesa Persona za nastup 24. rujna u kultnom tokijskom klubu Yellow, klubu koji spada u svjetsku klupsku elitu s mjestima poput londonskih Ministry Of Sound i Factory ili australskog The Globea. Drugi značajni nastup Eddy meets Yannah imaju u klubu Room gdje nastupaju sa starim zagrebačkim znancima – Kyoto Jazz Massiveom.

Muziku podržava