Max Cavalera i Soulfly u Vintageu: Povratak u mladost

  827

  Soulfly

  80Kn – 100Kn
  Datum i vrijeme: Utorak, 3.7.2018. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

  Prvi ljetni srpanjski utorak bio je predviđen za nastup “mlađega brata” brazilske Sepulture – benda Soulfly. Drugi projekt Maxa Cavalere ostavio je pozitivan dojam energičnim nastupom i uspio je sat vremena i petnaest minuta zagrijati sve mišiće i glasnice zagrebačkih fanova.

  Soulfy Cavalera Zagreb Vintage
  Foto: Maria Tangar

  Stari fanovi dobili su idealan flashback u svoje srednjoškolske ili osnovnoškolske dane kada su uživo čuli ovu mješavinu thrasha, groovea i nu metala na jedinstven brazilski način, odnosno time što su spomenuti žanrovi još dodatno začinjeni značajnim elementima plemenske glazbe.

  U ovaj žestoki plemenski ples oko vatre uveo nas je zagrebački speed metal bend pod imenom LIV. Njihov se zvuk sastoji od školskih, ali prilično žestokih i pamtljivih speed i thrash metal riffova. Unatoč vrlo statičnim i koncentriranim članovima benda, frontmen je uspio dići atmosferu na nivo više od stereotipnoga i očekivanoga speed metal derneka nepoznatih i novopečenih bendova. Publika je bila vrlo zadovoljna izvedbom, što su pokazali u posljednjim trenucima izvedbe u mosh pitu.

  Muziku podržava

  U deset sati konačno se na pozornicu popela “B reprezentacija” brazilskog metala na čelu s bivšim izbornikom ove glavne – Soulfly. Max Cavalera i ekipa ponudili su ono očekivano pri čemu nisu nimalo razočarali. Pred punom su dvoranom Vintage Industrial Bara nastup otvorili pjesmom “Frontlines”, a zatim su odmah izveli jedan od svojih najzapamćenijih komada u karijeri: “Prophecy”.

  Soulfy Cavalera Zagreb Vintage
  Foto: Maria Tangar

  Publiku su dodatno uključili u igru izvedbom “Fire” te pjesmom “Blood Fire War Hate”, a u setu je bilo mjesta i za noviju stvar pod imenom “The Summoning”. Naravno, svi smo nakon svega toga potajno priželjkivali komad Sepulture koji smo na kraju i dobili; bila je to pjesma “Refuse/Resist“. Nakon “Back To The Primitive”, bend se na bis ponovno popeo uz Cavaleru u hrvatskom dresu koji je iz svega glasa i srca otpjevao “Eye For An Eye”, a nastup je konačno bio zatvoren kratkom instrumentalnom izvedbom Maidenovog hita “The Trooper“.

  Dobili smo ono što smo očekivali i priželjkivali: povratak u mladost. U moru nu metala ranoga 21. stoljeća, najvjerniji fanovi otkrili su ovaj brazilski metal koji je jedinstvenim stilom i energičnim izvedbama diljem svijeta privukao pažnju samo najtvrđih metalaca u tinejdžerskim i adolescentskim danima. Dapače, to nije jedino doba za otkrivanje ove glazbe, ali kladim se da je 90% jučerašnje publike vodila nostalgija za tim danima koja je slatko dopunila njihova sjećanja iz dobro pamćene prošlosti.

  58 Shares
  Muziku podržava