Sea Star: Electro show prvoga dana i Wu-Tang Clan s hip-hop pričom za pamćenje

  735

  Sea Star Festival 2019

  229Kn – 750Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 24.5.2019. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Umag Umag

  Treće izdanje Sea Star festivala pronašlo se i ove godine na istoj lokaciji u Umagu. Održao se od 24. do 25. lipnja i prikupio do 40.000 ljudi u moćnoj uvali Stella Maris.

  Došao je kraj petog mjeseca, a to je značilo samo jedno, otvaranje sezone ljetnih festivala do kojih već od zime sitno brojimo dane i križamo ih. S obzirom na sve oluje i par smaka svijetova u zadnjih nekoliko tjedana, vrijeme nam se ipak smilovalo i donijelo na Sea Star sunce, a s njim u paketu odmah i dobro raspoloženje i pozitivu.

  foto: Press

  Četvrtak je bio dan kada je festival otvorio svoja vrata i počeo nas pripremati za ono što je slijedilo u petak i subotu.

  Petak na Sea Staru titulu su odnijele festivalske dame Nina Kraviz i IAMDDB

  Muziku podržava

  U busu iz Zagreba prema Umagu, hrpa ekipe nestrpljivo je kretala prema festivalu, a u laguni Stella Maris, na samome odredištu moglo se vidjeti već ”milijun ljudi”. Tako smo iz gužve, ušli u još veću gužvu i odmah krenuli prema glavnoj pozornici. Tamo nas je čekala britanska trap – jazz diva, IAMDDB koja je briljirala na glavnoj pozornici festivala. To je bila prva dama koja je odnijela titulu večeri. Da je petak bio u ženskom duhu, potvrđuje i druga dama koju smo jedva čekali vidjeti taj dan, moćna Nina Kraviz. Karizmatična Ruskinja, jedno je od velikih DJ imena današnjice, a to je dokazala na glavnoj Addiko Tesla bini. Kako se zadnji set približavo, u publici se nitko nije mogao pomiriti s time da dolazi kraj, stoga su Ninini fanovi glasno skandirali njezino ime, a ona je zauzvrat produžila čak dva puta set i priredila nam after do samoga jutra.

  Nina Kraviz, Sea Star festival
  Nina Kraviz, foto: Press

  Nina je nakon svog nastupa ostala još neko vrijeme razgovarati sa svojim fanovima, a oni najveći sretnici uspjeli su se i pofotkati s ovom DJ divom. Veliki dio posjetitelja došao je i iz drugih krajeva regije i zbog njemačkog techno oca Svena Vatha, koji DJ pultom vješto barata zadnjih 30 godina. Zaključno, prvi dan prošao je u znaku elektronske scene, ali i hip hop zvijezda. S naših prostora zabavljali su nas Vojko V, trap guru FoxHigh 5 i dvojac Triki i Sett, koji su nam nabacili lekciju o ”seksu i drozama” i napravili pravi Šveki party.

   

  View this post on Instagram

   

  @kranksvester_official lekcija “o seksu i drozama” @seastarfestival Svajpaj! Credit: @edoplovanic #seastarfestival

  A post shared by Muzika.hr (@muzikahr) on

  Subota je obilježena povijesnim nastupom hip-hop legendi Wu-Tang Clan

  Za drugi dan trebalo je dobro napuniti baterije i krenuti u nove festivalske pobjede. Subota je bila nešto više posjećena od prethodna dva dana, a kako i ne bi kada su nastupali najveći rap bogovi – Wu-Tang Clan. Do samoga početka ovog legendarnog koncerta tražila se u zadnji tren ulaznica više, a neponovljiva njujorška ekipa dovela je duh Staten Islanda u Umag. Prije njih, atmosferu je zagrijao Phat Phillie, kojem su se pridružili regionalne snage, Smoke Mardeljano i Frenkie.

  Ipak, cijela Wu-Tang postava nije nastupala, nedostajali su Method Man i Raekwon, ali to nikoga od nas nije spriječilo da uživamo u njihovim najvećim hitovima “C.R.E.A.M“, “Trumph“, “Gravel Pit“,… Ovu hip hop priču treba doživjeti i ako se nisi jučer nalazio u Umagu – može ti biti žao.

  U subotu su nastupale i iskusne rock zvijezde, vječiti šarmer Momčilo Bajagić – Bajaga i jedan od naših najdugovječnijih bendova, Hladno pivo. Prije njih svirao je i poznati istarski sastav Nola, a opake setove priuštili su nam naši techno velikani Petar Dundov i Marko Nastić koji iza sebe imaju sada već dug glazbeni staž, a također su zaslužni i za podizanje techno scene na našim područjima.

  Pozitivne vibracije i ekipa koja nije skidala osmijeh s lica obilježili su treći po redu Sea Star festival. Ekipa s Exita zna kako organizirati dobre partije i pripremiti nas na sljedeće koje jednostavno ne možemo dočekati. Sljedeća stanica je Novi Sad i spomenuti Exit, a veselimo se i četvrtom po redu Sea Star festivalu.

  Muziku podržava