Grešno zadovoljstvo

  1907

  Ivan Hrvatska – Kanađanin je dalmatinskog porijekla koji svoju popularnost duguje u prvom redu Internetu. Njegova glazba podsjeća na početničke vježbe sviranja klavijatura, a njegove vokalne mogućnosti u najmanju su ruku nereprezentativne.

  Ipak, unatoč svemu, kapetan ‘Croatian Drinking Teama’ posjeduje karizmu kojom je pridobio glazbene poklonike u Lijepoj Našoj. Ima nešto simpatično u njegovom pjevanju na lošem hrvatskom i indijanskom engleskom.

  Na njegovoj kratkoj turneji po Hrvatskoj zaustavio se i u zagrebačkom klubu KSET i održao koncert za pamćenje. Od prvog trenutka četrdesetominutnog koncerta bilo je jasno da će Ivan opravdati očekivanja obožavatelja.

  Netom nakon izlaska na pozornicu iz džepa je izvadio iPod i spojio ga na ozvučenje te s istoga puštao matrice pjesama. Tako je otišao čak i korak dalje od Vatrogasaca koji su prije nekoliko godina u istom klubu taj dio ipak prepustili DJ-u.

  Neokrunjeni kralj trasha izveo je, između ostalih, hitove poput “Crazy Party“, “Toči toči toči“, “Croatia Whiskey Song“, “Od mora do mora” Daleke obale i, na zahtjev krcatog KSET-a, svoj najveći hit “Make Love To Christmas“.

  Muziku podržava

  U jednom je trenutku iz publike izvukao nekolicinu dobrovoljaca koji su s njim nazdravljali ‘sa hrvatska rakija’, što se ubrzo pretvorio u opći metež jer su prvi redovi u sekundi ispunili kompletnu pozornicu. Nakon intervencije zaštitara Ivan je ponovno dobio mjesta da nastavi ‘svirku’, a zahvalna publika uspjela ga je vratiti na bis ne bi li još jednom s njim mogla zapjevat kultni pripjev “Daj rakija, daj rakija, daj daj daj, hrvatska rakija!“.

  Iako glazbeno apsolutno neoriginalan i beznadno netalentiran, teško je njegov nastup loše ocijeniti. Reakcija publike je bila nevjerojatna, otpjevali su s njim kompletan repertoar i, ako ćemo bit iskreni, dobili točno ono što su priželjkivali.

  Tako da prvo gostovanje Ivana Hrvatske na našim prostorima mogu svrstati u ‘grešna zadovoljstva’. Iako potpuno svjestan nedostatka ikakve glazbene vrijednosti kako u nastupu tako i u cijelom njegovom opusu, malo tko me u posljednje vrijeme tako dobro zabavio.

  Muziku podržava